Otázniky ohľadom úmrtia trojročného chlapca. Mama Jarka prehovorila, zmiznutie má viacero verzií


Foto: Otázniky ohľadom úmrtia trojročného chlapca. Mama Jarka prehovorila, zmiznutie má viacero verzií Foto: ilustračné/freepik.com/wirestock

Len pár kilometrov od Košíc v obci Ďurkov prebiehala počas posledných troch dní veľká pátracia akcia, do ktorej sa zapojilo niekoľko desiatok dobrovoľníkov, ale aj profesionálov zo záchranných zložiek. Pri hľadaní pomáhali aj služobné psy, vrtuľník a drony.

V obci sa stratil trojročný chlapec Jarko, pričom podľa prvotných medializovaných informácií sa tak malo stať v momente, keď jeho mama zapaľovala oheň v peci po tom, čo sa spolu vrátili z lesa, kde boli po raždie.

Neskôr sa objavili informácie, že pred tým, než chlapec zmizol, tak sa mal hrať s inými chlapcami v lese nad osadou, no skupinka sa späť vrátila už bez neho.



Pre televíziu Markíza jeden z bratrancov uviedol, že ho zobral nejaký pán. Matka syna s hlbokým zármutkom potvrdila, že ho hľadala v okolí rieky, nikde však nebol. Rodičia chlapca tvrdia, že ho niekto zobral a potom ho nechal na poli.

V piatok popoludní chlapčeka našli tvárou nadol, avšak už nejavil známky života. Jeho telo sa nachádzalo približne kilometer od pôvodného miesta, pričom oblečenie bolo vedľa neho. Je pravdepodobné, že zomrel ešte v stredu, kedy vysilený zamrzol. 

Obhliadajúci lekár nevylúčil cudzie zavinenie. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti prípadu by mali byť známe už čoskoro.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu