FOTO: Nechajte sa očariť vôňou a krásou exotických orchideí. Jedinečnú výstavu zažijete iba v Košiciach


FOTO: Nechajte sa očariť vôňou a krásou exotických orchideí. Jedinečnú výstavu zažijete iba v Košiciach
Galéria: 26 fotiek
Foto: Facebook/Botanická záhrada UPJŠ

Botanická záhrada Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (UPJŠ) otvára svoje brány pre všetkých, ktorí obdivujú nekonečné krásy prírody. Vďaka výnimočnej výstave Orchidey - skvosty v ríši rastlín sa návštevníkom naskytne jedinečná príležitosť vidieť naživo viac ako 700 druhov týchto exotických kvetov.

Vystavené budú v areáli na Mánesovej ulici až do 10. marca, každý deň od 09:00 hod. do 17:00 hod. V rámci výstavy je možné nielen obdivovať nádheru orchideí, ale si aj jedinečné exempláre odniesť domov, vďaka predajnému stánku umiestnenému v priestoroch botanickej záhrady.

Návštevníci sa môžu tešiť na raritné druhy orchideí, ktoré sú obzvlášť cenné pre svoje fascinujúce sfarbenie. Medzi výstavné klenoty patrí aj orchidea Pescatoria dayana, ktorá sa vyznačuje voskovitými a dlhotrvajúcimi kvetmi a jej vôňa pripomína zmes púdru a ruží.

Navyše, výstava je obohatená o živé dekorácie od talentovaných košických študentov Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku, ktoré pridávajú celému podujatiu neopakovateľný zážitok.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu