Auto opitého mladíka, ktorý šoféroval pri Sobranciach bez vodičského preukazu, prepadlo štátu


Foto: Auto opitého mladíka, ktorý šoféroval pri Sobranciach bez vodičského preukazu, prepadlo štátu Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Jazda autom pod vplyvom alkoholu sa nevypláca z viacerých dôvodov. Nielenže môže dôjsť k ohrozeniu ostatných účastníkov cestnej premávky, zároveň vodič môže prísť o vodičský preukaz či dokonca samotný dopravný prostriedok.

Ako uvádza na facebookovej stránke polícia Košického kraja, aj napriek tomu sú vodiči nepoučiteľní. V dôsledku toho ďalšie vozidlo prepadlo v prospech štátu.

„Dvadsiateho deviateho januára tohto roku krátko pred 23:00 hod. viedol 18-ročný mladík osobné motorové vozidlo značky Škoda Fabia po obci Úbež (okres Sobrance). Na tom by nebolo nič neobvyklé, keby si policajti skôr ako vodič nevšimli, že na vozidle nesvieti pravé svetlo. Keď vozidlo zastavili, vodiča vyzvali, aby predložil doklady potrebné na prevádzku a vedenie motorového vozidla a taktiež sa podrobil dychovej skúške,“ uviedla polícia príslušného kraja.


Vodič nemohol predložiť vodičský preukaz, nakoľko žiadnym nedisponoval. Zároveň jeho dychová skúška bola pozitívna, pričom nafúkal 1,04 promile. Opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu, čo viedlo k 1,13 promile.

V dôsledku toho sudca Okresného súdu v Michalovciach nezodpovednému vodičovi uložil trest prepadnutia veci. Vlastníkom motorového vozidla značky Škoda Fabia sa tak stal štát. Zároveň mu bol uložený trest odňatia slobody na štyri mesiace a zákaz viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu po dobu 18 mesiacov.


Podporte nezávislé spravodajstvo a získajte web bez reklám.

Podporiť

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: