Súťaž vo varení gulášu vyhrali budúci kuchári SSOŠ z Postupimskej ulice v Košichach


Foto: Súťaž vo varení gulášu vyhrali budúci kuchári SSOŠ z Postupimskej ulice v Košichach Foto: Sídlisko Nad Jazerom

V 18. mája 2018 sa na sídlisku Nad Jazerom konala súťaž vo varení gulášu. Do súťaže o najlepšiu kolíkovú špecialitu sa zapojilo osem družstiev. Študenti Súkromnej strednej odbornej školy (SSOŠ) z Postupimskej ulice sa rozhodli pre guláš od babičky, družstvo Smeru – SD z Jazera varilo bigos, Zumba team zdravý guláš, Vodnolyžiarsky vlek Trixen boršč podľa storočného receptu, kuchári z Mestskej polície pravý guláš a Mária Cubová za Denné centrum seniorov halászlé.

Kým sa súťažné jedlá varili, na javisku sa začal kultúrny program. O pohodu sa starali spevácky súbor Jazerčan, Jazerské mažoretky, súbor Nádej, deti z Detského folklórneho súboru Halúzka, tanečníci z G mini, skupina Kentucky Jack, skupina Škvarkare i dvaja vzácni hostia – tanečná skupina Ruty – Šuty, ktorá pricestovala zo Žiliny a spevácka skupina Horenka od našich južných susedov – z Maďarska,“  informuj sídlisko Nad Jazerom.

Tretie miesto obsadilo Denné centrum seniorov za halászlé, druhé komisia mládeže, športu a vzdelávania miestneho úradu za bigos a gulášom od babičky ostatných pretromfli budúci kuchári zo SSOŠ z Postupimskej ulice. „Určite ale vyhrali všetci, čo si našli v piatok popoludní čas, prišli si na Deň Jazerčanov trochu oddýchnuť, vypnúť, prevetrať hlavu po pracovnom týždni a aj sa zabaviť,“ dodáva.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Sídlisko Nad Jazerom