VIDEO: Ďalšieho vodiča, ktorý si v Michalovciach skrátil cestu cez pešiu lávku, už rieši polícia


Foto: VIDEO: Ďalšieho vodiča, ktorý si v Michalovciach skrátil cestu cez pešiu lávku, už rieši polícia Foto: Facebook/Jakub Krajnačok

V piatok 22. marca došlo v meste Michalovce ku kurióznej situácii, kedy sa vodič osobného automobilu dostal tam, kam nemal. Jednému z občanov sa to podarilo zachytiť na videu, ktoré sa okamžite objavilo na sociálnych sieťach.

Ako uvádza polícia, vodič porušil dopravné značenie, s autom vošiel do priestoru križovatky a za ňou prešiel cez chodník po cestičke pre cyklistov až sa dostal na most ponad rieku Laborec. Ten je však určený len pre peších a cyklistov, ktorí v danom čase mostom prechádzali.

„Okrem nerešpektovania dopravného značenia vodič svojou jazdou porušil aj iné pravidlá cestnej premávky, a to osobitné ustanovenia o chodcoch a jazdil nesprávnym spôsobom jazdy,“ ozrejmila krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Incident eviduje aj mesto Michalovce, ktoré okamžite nariadilo vykonanie obhliadky, pri ktorej, našťastie, neboli zistené žiadne známky poškodenia lávky ani ublíženia na zdraví.


Nezodpovednému vodičovi bol zadržaný vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda. Za takéto konanie mu môže byť v správnom konaní uložená pokuta vo výške od 60 do 300 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do dvoch rokov. V rozkaznom konaní jej môže byť uložená pokuta do výšky 150 eur.


O rovnakom prípade na tom istom mieste sme informovali aj koncom januára. Vtedy sa na lávku dostala vodička, ktorú na mieste zastavili michalovskí dopravní policajti a zabránili jej tak v ďalšej jazde. Viac sa dočítate v tomto článku.


Podporte nezávislé spravodajstvo a získajte web bez reklám.

Podporiť

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: