FOTO: Najdlhšie zosobášeným párom v Košiciach sú manželia Grobarčíkovci. Čo je tajomstvom ich lásky?


FOTO: Najdlhšie zosobášeným párom v Košiciach sú manželia Grobarčíkovci. Čo je tajomstvom ich lásky?
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Mesto Košice vyhlásilo počas Národného týždňa manželstva výzvu, v ktorej hľadalo najdlhšie zosobášený manželský pár. Podmienkou bolo, aby ich zväzok trval viac ako 50 rokov a bývali v Košiciach.

Medzi mnohými príbehmi vynikla láska najdlhšie zosobášeného páru, ktorí žije v zariadení opatrovateľskej služby na Južnej triede. Pán Štefan a pani Viola Grobarčíkovci spolu prežili už 62 rokov.

Manželia vo veku 87 rokov pochádzajú z Oravy, no momentálne sú už rok v košickom zariadení pre seniorov. Napriek tvrdeniu, že recept na dlhoveké manželstvo neexistuje, ich vzťah je živým dôkazom, že láska môže pretrvať desaťročia.


Ku gratuláciám sa pridali okrem vedenia mesta aj mnohí ďalší, ktorí manželom zaželali veľa zdravia a ďalšie spoločné roky strávené po svojom boku.


Lásku našli tam, kde ju nečakali

V rámci iniciatívy mesta Košice sa našlo celkovo päť zosobášených párov žijúcich v mestských zariadeniach pre seniorov. Zaujímavosťou je, že jeden z týchto párov sa spoznal práve v dome pre seniorov, kde si neskôr aj vymenili manželské sľuby. Aj tento príbeh je dôkazom toho, že láska si môže nájsť svoje miesto kdekoľvek a kedykoľvek.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu