Korytnačky boli súčasťou rodiny 45 rokov. Zlodej ich ukradol spred dverí košického bytu


Foto: Korytnačky boli súčasťou rodiny 45 rokov. Zlodej ich ukradol spred dverí košického bytu Foto: Facebook/Janka Kralikova

V Košiciach došlo počas predošlého víkendu k nemilému incidentu, kedy boli spred dverí bytu ukradnuté dve suchozemské korytnačky, ktoré boli pre majiteľov viac než len domácimi miláčikmi. Informovala o tom okradnutá Košičanka Janka na sociálnej sieti.

Uviedla, že korytnačka Maťka sa do ich rodiny dostala, keď bola ešte maličká. Odvtedy ubehlo už 45 rokov a nebolo to tak dávno, čo pribudlo aj mláďatko Šarlotka. Obe robili rodine spoločnosť, pohybovali sa po byte či balkóne, dokonca mali svoje miesto aj na záhradke.


Keďže bola bytovka zateplená a v pivnici bolo príliš teplo na hybernáciu korytnačiek, majitelia ich nechali prezimovať na chodbe pri dverách svojho bytu. „Bola som naivná, keď som si myslela, že sú v bezpečí,“ uviedla Janka na margo ich odcudzenia.


O pár dní sa k majiteľom dostali informácie o neznámom mužovi, ktorý mal pri kostole aj v miestnej krčme na Sídlisku Ťahanovce ponúkať na predaj dve suchozemské korytnačky.

Rodina už obišla okolité podniky, kde zanechala kontaktné informácie a sľúbila odmenu za informácie vedúce k ich nájdeniu. Majitelia tiež apelujú na verejnosť, aby sa ozvali, ak vedia niečo o osobe ponúkajúcej korytnačky na predaj.

Zdroj: Facebook/Janka Kralikova



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu