VIDEO: Na košických sídliskách horeli kontajnery a autá, škoda je v desaťtisícoch eur


Foto: VIDEO: Na košických sídliskách horeli kontajnery a autá, škoda je v desaťtisícoch eur Foto: Facebook/Michal Varchola

V stredu (7. 2.) krátko pred 22:00 hod. sa na parkovisku pred obytným blokom na košickom Sídlisku KVP rozpútal požiar kontajnerov. Išlo o štyri veľké plastové nádoby na komunálny odpad a jeden menší na bioodpad.

Sálavé teplo požiaru následne zapríčinilo, že plamene zasiahli aj vedľa zaparkované osobné autá, pričom dve z nich boli zničené úplne. Pri požiari zasahovalo osem hasičov s dvomi kusmi hasičskej techniky.

Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Jana Matis Libová, predbežná škoda spôsobená ničivým požiarom bola vyčíslená na sumu 31-tisíc eur.

„Po ukončení obhliadky miesta udalosti policajti začali trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci,“ ozrejmila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Hoci príčina požiaru nateraz známa nie je, Libová označila za predbežnú príčinu úmyselné zapálenie neznámou osobou.


Kontajnery horeli aj na Severe

Podobný incident zaznamenala polícia aj v mestskej časti Košice - Sever. „V súčasnej dobe policajti preverujú, či udalosti môžu navzájom spolu súvisieť. Z taktického hľadiska však postup policajtov špecifikovať nebudeme,“ dodala Ivanová.

Hovorkyňa hasičov dodala, že počas minulej noci absolvovali dokopy deväť výjazdov (vrátane KVP) v súvislosti so zapálenými kontajnermi, pričom sedem z nich bolo práve na Severe a jeden na Juhu. Pri nich však, našťastie, nedošlo k väčším škodám.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu