VIDEO: Košičania na Felicii pomohli zapadnutým Rusom. Na 200-eurovom aute smerujú na Sibír


Foto: VIDEO: Košičania na Felicii pomohli zapadnutým Rusom. Na 200-eurovom aute smerujú na Sibír Foto: Instagram/Eugen Fomkin

Eugen a Peter cestujú na aute Škoda Felicia z Košíc do Ojmjakonu. Ide o najchladnejšie trvalo osídlené miesto na svete. Teploty tam klesajú až ku hranici –70°C. Školy fungujú iba ak je menej ako –50°C a autá nocujú naštartované pod prikrývkami.

Všetko začalo pred štyrmi rokmi. Eugenovi napadlo vyraziť na aute Škoda Fabia do Vladivostoku a o dva mesiace už bol na cestách. Aktuálne si vymyslel ešte náročnejší výlet. Tentokrát sa spojil s Petrom, ktorý vyhľadáva zážitky najmä vo výškach a hĺbkach. Navštevuje miesta, kam by bežným ľuďom chodiť nenapadlo. Mnohí ho poznajú vďaka internetovému profilu SK Adventures.

Na spoločný výlet do Ruska im prispeli aj ľudia prostredníctvom verejnej zbierky. Celkovo ich podporilo 538 ľudí čiastkou 16 180 eur. Dvojica sa na ceste s vozidlom za 200 eur dostáva aj do rôznych zaujímavých situácií. Natrafili napríklad na skupinku mužov, ktorí s autom zapadli na okraji cesty.



Za pomoc dostali 500 rubľov

Slováci sa rozhodli, že im skúsia pomôcť. Rusi s ich pomocou súhlasili a spoločnými silami sa im podarilo dostať auto späť na cestu. Eugen a Peter dokonca dostali odmenu 500 rubľov, čo je približne 5 eur. Keďže si Peter s Eugenom svoje dobrodružstvá natáčajú, podarilo sa im zachytiť aj túto „záchrannú akciu“.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu