Párik z Jakloviec mal sexuálne zneužívať iba 4-ročné dieťa, videá zverejnili na internete


Foto: Párik z Jakloviec mal sexuálne zneužívať iba 4-ročné dieťa, videá zverejnili na internete Foto: ilustračné/Facebook/Polícia SR - Košický kraj

V obci Jaklovce v okrese Gelnica malo dôjsť k ohavnému činu spáchanému na maloletej osobe. Krajská polícia obvinila ženu a muža zo zločinu sexuálneho násilia a výroby detskej pornografie, pričom obeťou ich zvrátenej činnosti malo byť len štvorročné dieťa. O celom prípade informuje RTVS.

Kriminalistom sa podarilo zadržať dvojicu začiatkom týždňa (5. 2.), pričom im z bytu boli odobraté ich mobilné telefóny a počítače, na ktorých sa mali nachádzať dôkazy o ich trestných činoch. Tie údajne zverejňovali na internete.


Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová potvrdila pre verejnoprávnu televíziu obvinenie z dvoch závažných trestných činov. Obvinená dvojica bola na základe rozhodnutia sudkyne Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi poslaná do vyšetrovacej väzby, čo zdôrazňuje vážnosť situácie a obavy z možného pokračovania v ich trestnej činnosti.

Reakcie okolia sa takisto nestretli s pochopením. „Pravdaže je to hnusné. To nemala spraviť, nie je to normálne. Vy by ste to spravili vášmu synovi? Ja neviem, či dostala chuť na chlapca, alebo čo,“ reagoval švagor obvineného pre RTVS.



Na otázky reportérky RTVS odpovedal aj starosta Jakloviec Matúš Fedor, ktorý uviedol: „Neviem si predstaviť, za akým účelom také niečo dokázali vyprodukovať a spraviť to tomu dieťaťu. To je pre mňa šok.“ Zároveň dodal, že výchova matky nebola dobrá a už predtým dieťa opustila, a tak bolo zverené do starostlivosti staršej dcéry.

Obvinená žena na svoju obranu uviedla, že jej konanie nebolo motivované perverznými chúťkami ani finančným ziskom a že konala čisto z materskej lásky. Skutočný motív skutku obvinených osôb budú zisťovať orgány činné v trestnom konaní.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu