Zomrela legenda relácie Maratón. Ján Kado mal nielen dobrý hlas, ale aj srdce


Foto: Zomrela legenda relácie Maratón. Ján Kado mal nielen dobrý hlas, ale aj srdce Foto: Peter Gažo a Ján Kado (vľavo)/rtvs.sk

Smutná správa zasiahla rozhlasový éter aj fanúšikov legendárnej relácie Maratón. V utorok 6. februára vo veku 85 rokov opustil svet Ján Kado, skutočným menom Ján Dudra, ktorý spolu s Petrom Gažom desiatky rokov rozveseľoval slovenských poslucháčov. Ich spoločná cesta v rozhlasovom priestore sa stala ikonickou a pre mnohých nezabudnuteľnou. Túto smutnú novinu oznámila na sociálnej sieti RTVS.


Ján Kado sa do pamätí poslucháčov zapísal svojím nezameniteľným hlasom a humorom, ktorý preniesol do mnohých slovenských domácností. Scenárista, moderátor a neúnavný humorista začal svoju kariéru v rozhlasovom éteri už počas štúdia na medicíne, kde jeho talent rýchlo rozkvitol.

Relácia, ktorá sa vysielala každú nedeľu, si získala srdcia fanúšikov vďaka originálnemu humoru a jedinečnej atmosfére. Aj po skončení vysielania tejto relácie sa jej záznamy občas objavovali v éteri, čím pripomínali zlaté časy slovenského rozhlasového humoru.



Ján Dudra nebol len vynikajúcim humoristom, ale aj rešpektovaným lekárom. Ako zakladateľ kardiochirurgickej jednotky intenzívnej starostlivosti vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Košiciach zanechal nezmazateľnú stopu aj v medicíne. Jeho životná cesta bola inšpiráciou pre mnohých, ktorí v ňom videli nielen talentovaného umelca, ale aj človeka s veľkým srdcom.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu