FOTO: Detské gangy v Spišskej Novej Vsi zbierajú body za napadnutia. Polícia sa bojí o životy obyvateľov


FOTO: Detské gangy v Spišskej Novej Vsi zbierajú body za napadnutia. Polícia sa bojí o životy obyvateľov
Galéria: 6 fotiek
Foto: TV JOJ

Nie je to tak dávno, čo detské gangy vyčíňali v meste Poprad. Začiatkom januára za železničným podchodom napadli sedemnásťročného mladíka. O štyri dni neskôr zaútočili na trinásťročného chlapca pri miestnej škole.

Najnovší prípad, ktorý otriasol východným Slovenskom, sa udial v Spišskej Novej Vsi. Mládež si rozdávala údery priamo v uliciach mesta. Žiaci základnej školy napadli dvadsaťročného muža už trikrát, za útoky mali získavať akési body. Informáciu priniesol reportér TV JOJ Matúš Gavlák.


Rodičia dvadsaťročného muža majú hlavu v smútku. Po troch napadnutiach vždy vyviazol s nejakým zranením. “Dostal kopanec do hlavy, preskočil plot rodinného domu, aby sa ukryl pred tým dotyčným z tejto partie, čo sa tuná zgrupuje,” opísala matka napadnutého mladíka pre TV JOJ.


Zbili ho priamo pred jeho matkou

Posledný incident sa stal v meste, kde mali mladíka zbiť priamo pred očami matky. Tá tvrdí, že ho jeden z útočníkov držal v polmetrovej výške za vlasy a kopal do tváre. Okrem psychickej traumy, ktorú si dvadsaťročný muž odniesol, skončil aj na PN-ke. Frankovci dokonca priznali, že boli napadnutí tiež. Udiať sa to malo počas večernej prechádzky, keď jeden mladistvý udrel otca napadnutého muža, Jaroslava Franka.

Za seniora 10 bodov, za päťdesiatnika 20

Za jedným z útočníkov prišla aj TV JOJ, na kameru sa však vyjadriť odmietol. Obvinenia rodičov označil za vymyslené. Polícia tvrdí, že nejde o jedinú problémovú skupinu. V Spišskej Novej Vsi vedia zatiaľ o dvoch. Malo by ísť o miestnych ôsmakov až stredoškolákov. Pre TV JOJ to uviedol Ľubomír Chroust, náčelník miestnej polície.

Bodový systém hodnotenia, ktorý si výtržníci zaviedli, je viac než šokujúci. Vďaka nemu dostávajú v gangu vyššie pozície. Za napadnutie šesťdesiatročného muža dostanú 10 bodov, za päťdesiatročného 20 bodov a podobne. Náčelník polície má obavy, že niekto na útok doplatí životom.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu