Mŕtve telá nájdené v rodinnom dome v Ruskove mali strelné poranenia. Polícia zisťuje možný scenár


Foto: Mŕtve telá nájdené v rodinnom dome v Ruskove mali strelné poranenia. Polícia zisťuje možný scenár Foto: ilustračné/Facebook/Polícia SR - Košický kraj

V obci Ruskov v Košickom okrese boli v pondelok (5. 2.) v poobedňajších hodinách privolaní policajti k dvom mŕtvym telám, ktoré boli nájdené v rodinnom dome so strelnými poraneniami v oblasti hlavy a brucha. Išlo o starší manželský pár.

Hliadka bola na miesto vyslaná hneď po prijatí oznámenia, pričom príslušníci policajného zboru okolie domu zabezpečili a zamedzili vstup cudzím osobám na miesto činu.

„Obhliadajúci lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie a na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie pitvy. Strelná zbraň, ktorá bola nájdená v blízkosti tiel nebohých osôb, bola zaistená a zaslaná na kriminalisticko-expertízne skúmanie,” uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.



Prvotnú informáciu uverejnila TV JOJ, podľa ktorej malo ísť o vraždu a samovraždu. Krajská polícia túto informáciu oficiálne nepotvrdila, ale uviedla, že košickí kriminalisti na prípade intenzívne pracujú a tiež preverujú viaceré vyšetrovacie verzie.

Vo veci sa začalo trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu