Košičan jazdí s pezinským EČV. Nápisom na aute baví ostatných


Foto: Košičan jazdí s pezinským EČV. Nápisom na aute baví ostatných Foto: Facebook/Čitateľ

Novela zákona o cestnej premávke so sebou priniesla zásadné zmeny pre evidenčné čísla vozidiel na Slovensku. Nielenže sa odstránila zbytočnú byrokracia, ale noví majitelia už nemusia meniť pôvodné tabuľky EČV na vozidle, ktoré si kúpia. 

Na prvý pohľad ide možno o pozitívne zmeny, avšak pre vodičov, ktorí prichádzajú dennodenne do styku s inými účastníkmi cestnej premávky, bola práve EČV znamením, že je v premávke osoba, ktorá je pravdepodobne z iného mesta, a tak nemusí poznať všetky cestné úseky. Azda sa nenájde nikto, kto by neprekrútil očami, keď pred sebou uvidel auto z iného okresu.


Aby sa takýmto bezvýznamným prejavom vyhol aj Košičan Dávid, ktorý má na aute pezinskú značku, na kufor si prilepil nápis „Som Košičan, nie Pezinčan“. Fotografia jeho auta sa objavila aj na sociálnej sieti, kde mnohých pobavila.

„Je to len informácia pre všetkých ostatných, ktorí pôjdu za mnou, aby vedeli, že nie som z Pezinka a poznám celé Košice naspamäť. Presne viem, kam idem, tak aby okolo mňa nerobili absolútne zbytočné a primitívne manévre,“ vysvetlil Dávid v reakcii na zverejnenú fotografiu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu