VIDEO: Najlepším policajným psom z Košického kraja je Bad. Vyňuchal zlodejov, ktorí sa ukrývali


Foto: VIDEO: Najlepším policajným psom z Košického kraja je Bad. Vyňuchal zlodejov, ktorí sa ukrývali Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Polícia Slovenskej republiky prináša na svoj profil na sociálnej sieti novú sériu pútavých videí. Seriál s názvom Najlepší policajný pes prinesie jedinečný pohľad do policajnej kynológie a ukáže prácu a schopnosti elitných policajných psov vrátane ich zručností a výcviku.

Každé krajské riaditeľstvo či špecializovaný policajný útvar má za úlohu nominovať svojho najlepšieho služobného psa, a tak budú môcť diváci spoznať príbehy jednotlivých štvornohých hrdinov takmer z každého mesta.


Jedným z nich je aj Bad z Košického kraja. Je to belgický ovčiak malinois, ktorý úspešne absolvoval najvyššiu skúšku, aká sa dá v rámci policajného zboru dosiahnuť. Túto skúšku obhájil aj vlani na majstrovstvách Košického kraja, kde obsadil 1. miesto za najlepšiu obranu a tiež získal prvenstvo v celkovom hodnotení.


„Tohto psa som si vybral preto, že odmala vynikal svojimi dobrými povahovými vlohami, hlavne čo sa týka obranných prác,“ uviedol policajný psovod. Práve vďaka svojim schopnostiach je Bad využívaný prevažne na obranu počas športových či iných hromadných podujatí, pri ktorých dochádza k narušeniu verejného poriadku.


To, že Bad vyniká aj ďalšími prednosťami, dokazuje prípad, o ktorom polícia informovala ešte v minulom roku. Do obce Rudňany bol Bad privolaný aj so svojím psovodom, keďže bolo potrebné prehľadať vykradnutý bytový dom. Bad svojím štekotom označil dve osoby, ktoré sa ukrývali za kopou kvádrov. Následne ich polícia zadržala a celý prípad vyriešila.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu