FOTO: Počasie sa podpísalo na košických cestách. Neupravené cesty spôsobili nehody aj výpadky MHD


FOTO: Počasie sa podpísalo na košických cestách. Neupravené cesty spôsobili nehody aj výpadky MHD
Galéria: 11 fotiek
Foto: Cesta na Jahodnú/čitateľ

Nepriaznivé zimné počasie sa podpísalo na dopravnej situácii počas utorkového (23. 1.) rána. Mnoho cestných úsekov je zamrznutých alebo zasnežených, a tak musia vodiči zbystriť svoju pozornosť a naštartovať trpezlivosť.

Šmykľavú vozovku hlásia vodiči smerom na Sečovskú, kde sa tvoria kolóny. Neočistená cesta je aj smerom na Jahodnú, kde však už vodiči spozorovali odhŕňače. Podobne sa stojí aj na Dargove v smere na Michalovce či v Zdobe. Ako tradične, zápchy sa tvoria aj na VSS. Na viacerých miestach došlo aj k dopravným nehodám.


Podobná situácia je aj mimo Košíc. Auto mimo cestu skončilo medzi Košicami a Kostoľanmi nad Hornádom, ďalšie medzi Vajkovcami a Kráľovcami, v obci Malá Ida narazilo v dôsledku šmyku vozidlo do betónového plota. Neďaleko tej istej obce sa do priekopy šmykol aj autobus.


Počasie komplikuje aj fungovanie mestskej hromadnej dopravy. „Na autobusových zastávkach, ktoré sú v smere do kopca, autobusy nezastavujú z dôvodu neposypaných ciest,” informuje Dopravný podnik mesta Košice na sociálnej sieti. Viaceré dopravné linky neboli vypravené z dôvodu poruchy vozidla. Aktuálne výpadky spojov nájdete TU.

Vodičom odporúčame mimoriadnu opatrnosť na cestách a dodržiavanie stanovených pravidiel. Rovnako opatrní by mali byť aj chodci, keďže neočistené chodníky či priechody pre chodcov môžu ohroziť ich zdravie a bezpečnosť.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu