Prezidentka Čaputová sa v Košiciach stretla s rodičmi školáka, ktorý spáchal samovraždu


Foto: Prezidentka Čaputová sa v Košiciach stretla s rodičmi školáka, ktorý spáchal samovraždu Foto: Facebook/Zuzana Čaputová

Prezidentka Zuzana Čaputová vo štvrtok 11. januára 2024 zamierila na východ Slovenska. Tam ju čakalo okrem iného aj dôležité stretnutie s rodičmi zosnulého 15-ročného žiaka Romana, ktorý skokom z budovy základnej školy v Parchovanoch ukončil svoj život. Urobil tak vlani v novembri po tom, ako mal byť spolužiakmi dlhodobo šikanovaný.

Informáciu priniesol portál noviny.sk, ktorý zároveň zverejnil otvorený list rodičov školáka venovaný vrcholným predstaviteľom politiky. V ňom v úvode roka 2024 vyzvali na osobné stretnutie a otvorenú diskusiu s témou šikany a kyberšikany.

„Do dnešného dňa sa tejto problematike venovalo veľa času, zbieranie a evidovanie dát bez efektívneho riešenia,“ píšu zronení rodičia, podľa ktorých je dôležité nájsť nielen spoločné riešenie tohto negatívneho fenoménu, ale zabezpečiť aj prevenciu, edukáciu a predovšetkým uplatnenie záverov v praxi.

„Načo sa ešte čaká? Na ďalšie tragédie, na ďalšie utrápené rodiny, ktoré si neustále do konca života budú klásť otázky, prečo práve moje dieťa?“ vyslovujú v závere listu náročné slová manželia Michalíkovi. Politikov pritom pozývajú nielen do obce Parchovany, ale aj na samotné miesto tragédie a do vlastného domova.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu