Mne nerobí problém strieľať, vyhrážal sa 19-ročný Košičan. Chcel zopakovať útok v Prahe


Foto: Mne nerobí problém strieľať, vyhrážal sa 19-ročný Košičan. Chcel zopakovať útok v Prahe Foto: ilustračné

Polícia informovala o ďalšom mužovi, ktorý sa vyhrážal, že zopakuje útok v Prahe. Po tom, ako koncom minulého roka obvinili 64-ročného muža zo Žiliny z prečinu šírenia poplašnej správy, sa podobného vyhrážania dopustil aj 19-ročný Košičan.

Ten mal podľa polície v posledný decembrový deň poslať žiačke jednej zo základných škôl v okrese Spišská Nová Ves odkaz v mobilnej aplikácií v znení: „To mi je jedno, že celá škola, ja si beriem ostrú zbraň, mne nerobí problém tam strieľať“. Krátko na to jej prišiel aj druhý odkaz. 

„Môžete kontaktovať koho chcete, ale h**** Vám to pomôže, stane sa to, čo v Prahe,“ pokračoval 19-ročný mladý muž. Odkazy boli následne zdieľané medzi iných spolužiakov a vyvolali vážne znepokojenie personálu školy, žiakov ale i rodičov. Riaditeľka preto zalarmovala policajtov, ktorí začali vo veci okamžite konať. 

Hrozia mu dva roky za mrežami

Osoba, ktorá sa tohto skutku dopustila, bola vypátraná v Košiciach a bola umiestnená do cely policajného zaistenia. Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru v Gelnici za základe získaných, zhromaždených a vyhodnotených dôkazov obvinili 19-ročného Košičana z prečinu šírenia poplašnej správy.

„V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Zároveň sa bude skúmať aj duševný stav obvineného. Policajti zároveň spracovali podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby,“ spresňuje polícia na sociálnej sieti.


Rýchla a úspešná realizácia tohto prípadu je dôkazom toho, že polícii nie sú takéto prípady ľahostajné. „Prioritou je eliminovať riziko strát na životoch a zdraví a v čo najkratšom čase nájsť čo najefektívnejšie riešenie vyhrotenej situácie,“ dodáva polícia. 

Zbraň našli aj žiakovi základnej školy

Polícia sa zaoberá aj prípadom, ktorý sa týka žiaka jednej zo základných škôl v okrese Trebišov. Ten mal po predchádzajúcej dohode so spolužiakom do školy doniesť zbraň.

„Hoci sa podľa zistení nikomu nevyhrážal ani nijak neohrozoval svoje okolie, takáto vec nemá v rukách maloletého, a už vôbec nie na pôde školy čo robiť,“ informuje polícia. 

V tomto prípade bola zbraň zaistená a zaslaná na expertízu, podľa polície však pravdepodobne pôjde o plynovú pištoľ. Udalosť policajti objasňujú ako priestupok v zmysle zákona o priestupkoch a priestupok na úseku zbraní a streliva.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu