Čerpacia stanica v Košiciach predávala nevyhovujúce palivo, odhalila ju inšpekcia


Foto: Čerpacia stanica v Košiciach predávala nevyhovujúce palivo, odhalila ju inšpekcia Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP) každoročne vykonáva kontroly čerpacích staníc s primárnym cieľom ochrany ovzdušia. Nápomocné sú aj pre motoristov. Tí vďaka nim vedia, ktorým pumpám sa treba kvôli nekvalitnému palivu vyhnúť.

Ako informuje portál techbyte.sk, SIŽP uplynulý rok vykonala kontroly na 155 čerpacích staniciach, kde odobrala 472 vzoriek. Odhalila päť staníc, ktoré nespĺňali požadované kvalitatívne kritériá. Jedna z nich sa pritom nachádza v Banskobystrickom kraji. Predajcom hrozí pokuta vo výške od 700 eur.

Všetky vzorky palív odobral colný orgán, ktorý vykonával kontroly v colnom laboratóriu Finančného riaditeľstva Slovenskej republiky. V kontrole neobstála ani čerpacia stanica ČS LPG, ktorú nájdete v Košiciach na ulici Pri prachárni. Tá predávala nevyhovujúci LPG.

Ďalšími pumpami s nevhodnými palivami sú čerpacie stanice Jurki na Kollárovej v Martine a v Demänovej, čerpacia stanica DALIOIL na ulici 1. mája v Liptovskom Mikuláši a benzínka 1. SPS v Žiari nad Hronom na ulici Slovenského národného povstania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu