Mladého Košičana polícia obvinila z usmrtenia, vodičák mal iba necelé dva mesiace


Foto: Mladého Košičana polícia obvinila z usmrtenia, vodičák mal iba necelé dva mesiace Foto: KR PZ Košice

Z prečinu usmrtenia polícia obvinila 18-ročného Košičana, ktorý ako vodič BMW spôsobil začiatkom roka v Košiciach dopravnú nehodu. K nehode došlo začiatkom februára na Južnej triede medzi BMW a osobným motorovým vozidlom, ktoré viedol 62-ročný vodič z Košíc.

Podľa doterajšieho vyšetrovania vodič viedol vozidlo zn. BMW v smere jazdy od mosta VSS do centra mesta, pričom za križovatkou s Ulicou Milosrdenstva sa plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, neprispôsobil rýchlosť jazdy najmä svojím schopnostiam, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky, v dôsledku čoho narazil do pred ním idúceho vozidla zn. Renault. Po náraze vozidlo Renault odrazilo mimo vozovku, kde bočnou časťou narazilo do stromu. Vodič Renaultu pri nehode utrpel ťažké zranenia, ktorým o dva mesiace podľahol. Vodič BMW sa pri nehode nezranil,“ uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

U mladého vodiča BMW alkohol zistený nebol, vodičovi Renaultu bola za účelom zistenia požitia alkoholu odobratá krv. Výsledky vyšetrenej krvi boli negatívne. Vyšetrovanie udalosti naďalej prebieha. Obvinenému mladému vodičovi hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.

Rýchla jazda, preceňovanie svojich schopností a zručností vedie k zbytočným stratám


Mladí vodiči vo veku od 18 do 20 rokov spôsobili v minulom roku na cestách Košického kraja 102 dopravných nehôd, pri 4 z nich bol vodič pod vplyvom alkoholu. Nedovolená rýchlosť jazdy patrí medzi najčastejšie príčiny dopravných nehôd. Práve rýchla jazda sa podpísala pod 33 dopravných nehôd, pričom v dvoch prípadoch šoférovali vodiči /od 18 do 20 rokov/ pod vplyvom alkoholu. 

Preto polícia pripomína všetkým účastníkom cestnej premávky, že každý môže svojím zodpovedným prístupom a dodržiavaním pravidiel cestnej premávky prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách. Vodiči by si mali uvedomiť, že auto sa v sekunde môže zmeniť na nebezpečnú zbraň, preto žiadna frajerina za volantom nie je na mieste.

Aj napriek prehnanému sebavedomiu, chýbajú im skúsenosti ako aj zručnosti vo vedení vozidla a ich preceňovanie neraz vedie k zbytočným stratám na životoch a zdraví nie len ich, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice