Na cestách Košického kraja došlo k dopravným nehodám, pod ktoré sa podpísal i alkohol


Foto: Na cestách Košického kraja došlo k dopravným nehodám, pod ktoré sa podpísal i alkohol
Galéria: 4 fotky
Foto: KR PZ Košice

V piatok 29. júna 2018 v ranných hodinách skončila 42-ročná vodička v okrese Košice okolie, na mokrej ceste nezvládla riadenie, s vozidlom dostala šmyk a skončila mimo cesty. Policajti je po nehode namerali v dychu 0,90 mg/l alkoholu, čo predstavuje v prepočte 1,87 promile.

V tom istom okrese v sobotu 30. júna v podvečer nezvládol svoju jazdu 70-ročný dôchodca, ktorý zišiel mimo cestu a narazil do zadnej časti odstaveného auta pred rodinným domom. Policajti mu v dychu namerali 1,08 mg/l alkoholu ( 2,25 promile).

V sobotu v ranných hodinách v Trebišovskom okrese mladý 20-ročný vodič nezvládol riadenie auta v zákrute, prešiel do protismeru, zišiel z cesty a narazil do betónového mostíka. Policajti mladému vodičovi v dychu namerali 0,93 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,94 promile.


Vodičom bol vodičský preukaz na mieste zadržaný, ďalšia jazda zakázaná a „putovali“ do cely policajného zaistenia s obvinením za spáchanie trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Počas uplynulého, 26. týždňa 2018, zaznamenali policajti na cestách Košického kraja celkom 36 prípadov, kedy si vodiči sadli za volant pod vplyvom alkoholu. Z tohto počtu 11 z nich „nafúkali“ viac ako 1 promile a obvineniu za spáchanie trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa nevyhli. Taktiež polícia zaznamenala 6 dopravných nehôd spôsobených pod vplyvom alkoholu,“ uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach. 

V nedeľu 1.júla popoludní došlo k dopravnej nehode na križovatke ulíc Jantárova – Palackého v Košiciach medzi Peugeotom, ktoré viedla 48-ročná vodička z Košíc a VW Golf, ktoré viedol 31-ročný Košičan. Podľa doterajších zistení vodička vošla do križovatky na červenú z Jantárovej ulice v smere na Senný trh, pričom došlo k zrážke.

Podľa predbežnej lekárskej správy vodič Golfu utrpel pri nehode ťažké zranenia, vodička sa zranila ľahko. U oboch vodičov požitie alkoholu zistené nebolo. Vodičke bolo vznesené obvinenie pre prečin ublíženia na zdraví, bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania,“ dodala Mésarová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice