Na rýchlostnej ceste R2 v Košiciach auto zrazilo 10-ročného chlapca, zraneniam na mieste podľahol


Foto: Na rýchlostnej ceste R2 v Košiciach auto zrazilo 10-ročného chlapca, zraneniam na mieste podľahol Foto: KR PZ Košice

V pondelok 2. júla 2018 popoludní na rýchlostnej ceste R2 v lokalite Červený rak v Košiciach sa stala vážna dopravná nehoda, pri ktorej prišiel o život 10-ročný chlapec. 34-ročný vodič z Košíc zrazil chlapca, ktorý v tom čase prechádzal cez, cestu mimo vyznačeného priechodu pre chodcov.

„Pri dopravnej nehode chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodič ani jeho spolujazdec sa pri nehode nezranili. Požitie alkoholických nápojov u vodiča zistené nebolo. Škoda na vozidle bola predbežne vyčíslená na 2.000 eur. Udalosť na mieste prevzala vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach, ktorá v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Bližšie okolnosti, presná príčina i miera zavinenia dopravnej nehody, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol prítomný na mieste udalosti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice