Nulovú eurobankovku si môžete opäť zakúpiť od dnes 29. júna v Zoo Košice


Foto: Nulovú eurobankovku si môžete opäť zakúpiť od dnes 29. júna v Zoo Košice Foto: Zoo Košice

Pre veľký záujem druhú sériu eurobankovky s nulovou hodnotou ZOO Košice opäť predáva dnes 29. júna 2018. Pre mimoriadne veľký záujem tak ZOO Košice vyšla v ústrety zberateľom a všetkým záujemcom. Pamätnú eurobankovku si budú môcť návštevníci zakúpiť za 3,30 eur v pokladni. 

Návštevník ZOO si bude môcť jednorazovo kúpiť najviac 3 kusy. Eurosuvenír nebude možné vopred rezervovať, objednať ani posielať poštou či na dobierku,“ informuje ZOO Košice.

Na eurobankovke ZOO Košice sú vyobrazené tuleň, tiger a pelikány. Eurosuvenír je identický s pravou eurobankovkou s jediným rozdielom, že nie je určený na platenie. Tento suvenír je vyrobený s povolením Európskej centrálnej banky na 100-percentnom bavlnenom papieri .

Ako sme už informovali, má všetky ochranné prvky, vrátane vodoznaku, hologramu, znakov pre nevidiacich, ale aj UV ochranné prvky. Myšlienka pamätnej bankovky pochádza z Francúzska a viaže sa k roku 2015. Zoologická záhrada Košice sa tak vďaka eurobankovke s nulovou hodnotou zaradila do rozsiahlej siete turistických lokalít nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí,“ dodáva.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Zoo Košice