Knižnica pre mládež mesta Košice ponúka leto plné prekvapení a dobrých kníh


Foto: Knižnica pre mládež mesta Košice ponúka leto plné prekvapení a dobrých kníh Foto: Knižnica pre mládež mesta Košice

Knižnica pre mládež mesta Košice ponúka pre svojich čitateľov letné aktivity vo všetkých mimoškolských pobočkách, a tých najlepších vezme za dobrodružstvom na prímestský literárny tábor.Päť mimoškolských pobočiek Knižnice pre mládež mesta Košice zaradilo do svojej letnej ponuky horúce novinky aj overené programové stálice.

V našej knižnici preferujeme názor, že leto sa má prečítať. A preto ponuka pestrých podujatí neabsentuje ani počas letných prázdnin. Okrem veľkého júlového literárneho projektu Mesiac autorského čítania, v rámci ktorého privítame až 62 domácich a zahraničných autorov, pobežia u nás paralelne pestré aktivity určené našim malým, ale aj väčším čitateľom,“ informuje Iveta Hurná, riaditeľka knižnice.

Akcie Prečítaného leta sú naplánované vždy v čase od 9.00 do 11.00 hod. ale v rôznych dňoch v týždni. Leto sa ponesie tiež v duchu spolupráce s materským centrom Stonožka.  Chýbať nebude ani nová výstava v LitParku.


Tentokrát bude venovaná československej štátnosti a ponúkne návštevníkom prierez udalosťami okolo zrodu a samotnej existencii Československa ako spoločného štátu Čechov a Slovákov. Ak sa teda nechcete počas leta nudiť, namierte si to do niektorej z pobočiek Knižnice pre mládež mesta Košice. „A aj keď práve nepobeží žiadne podujatie, určite sa u nás nudiť nebudete. Dobrá kniha, alebo zaujímavý časopis, či nejaká spoločenská hra je u nás vždy poruke,“ uvádza Iveta Hurná.

Najlepší čitatelia dostanú možnosť zažiť s knižnicou literárny prímestský tábor. „Počas neho spoločne s knihovníčkami navštívia napríklad mesto Humenné, aby tam zistili ako žili ľudia v minulosti, nakuknú tiež do čarovnej knižnice v Starom Smokovci v iluzórnom svete Tricklandie, alebo sa pôjdu zoznámiť s arborétom v Spišskej Novej Vsi“, dodáva riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice.


Miesto: Knižnica pre mládež mesta Košice
Dátum: 01.07.2018 - 15:00    31.08.2018 - 17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Knižnica pre mládež mesta Košice