Na cestách Košického kraja sa pod nehody podpísala únava a alkohol, polícia vyzýva opatrnosti


Foto: Na cestách Košického kraja sa pod nehody podpísala únava a alkohol, polícia vyzýva opatrnosti
Galéria: 5 fotiek
Foto: KR PZ Košice

S ťažkými zraneniami v piatok 22. júna 2018 skončil v nemocnici motocyklista z Poľska. Na rýchlostnom privádzači v časti Nižné Kapustníky v smere na Južné nábrežie v Košiciach, kde narazil do zadnej časti Yamahy idúcej pred ním, keď zastavil na červenú. Vodič Yamahy sa ľahko zranil.

V sobotu 23.júna okolo obeda vodič Škody Felícia viedol auto smerom od Kluknavy na Krompachy v Gelnickom okrese. Pravdepodobne v dôsledku nepozornosti zišiel z cesty prudkým svahom do lesného porastu, kde sa prevrátil na bok. „Vodič bol s ťažkými zraneniami prevezený leteckou záchrannou službou do košickej nemocnice, spolujazdec utrpel ľahké zranenia. U vodiča bol nariadený odber krvi na zistenie požitia alkoholu,“ uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Pravdepodobne únava sa podpísala pod dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v nedeľu 24.júna po polnoci v obci Dargov v Trebišovskom okrese. Mladý 23-ročný vodič pravdepodobne dostal mikrospánok, prešiel s autom do protismeru a narazil do autobusu. Spolujazdec vo vozidle sa ťažko zranil, mladý vodič sa zo zranení bude liečiť viac ako 7 dní, v autobuse k zraneniam osôb nedošlo. Dychové skúšky u vodičov boli negatívne.


V nedeľu dopoludnia sa stala dopravná nehoda aj v Michalovskom okrese, pod ktorú sa podpísal alkohol. 66-ročný vodič viedol Škodu Fabia na Zemplínskej Šírave, pričom za križovatkou na obec Trnava pri Laborci pravdepodobne v dôsledku nevenovania sa plne vedeniu vozidla vyšiel mimo vozovku na stredový ostrovček pri prechádzaní zákruty, pokračoval v jazde a následne narazil do zábradlia mosta.

Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom (0,95 mg/l vydychovaného vzduchu), čo je v prepočte 1,98 promile. Vodič pri dopravnej nehode neutrpel žiadne zranenia (vo vozidle bol sám), skončil v cele policajného zaistenia. Vodiča dnes po vykonaní procesných úkonov poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Michalovciach obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ dodala Mésarová.

Bližšie okolnosti, príčina i miera zavinenia, uvedených dopravných nehôd sú predmetom ďalšieho objasňovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice