Na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky bude počas leta dohliadať viac policajtov


Foto: Na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky bude počas leta dohliadať viac policajtov Foto: ilustračné

Počas uplynulého týždňa, zaznamenali policajti na cestách Košického kraja až 32 vodičov, ktorí si sadli za volant pod vplyvom alkoholu. S toho 15 vodičov nafúkalo viac ako 1 promile a obvineniu za spáchanie trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa nevyhli. Taktiež polícia zaznamenala 5 dopravných nehôd spôsobených pod vplyvom alkoholu. 

Policajti odhalili počas dopravnej akcie zameranej najmä na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov, spôsobu jazdy a dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov 7 vodičov, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu. Jeden z nich „nafúkal“ nad 1 promile. V záujme zvýšenia bezpečnosti disciplinovaných a zodpovedných účastníkov cestnej premávky polícia v kontrolách na cestách nepoľaví a bude v nich pokračovať i počas letnej turistickej sezóny,“ uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Polícia znovu a dôrazne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa plne venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a rešpektovali jej pravidlá. Rýchla či nebezpečná jazda, telefonovanie za volantom, je hazard so životom. Hazardovať so životom sa nevypláca.

Akákoľvek aktivita polície v snahe ochrániť čo najviac ľudských životov nie je účinná bez podpory samotných účastníkov cestnej premávky. Ak budeme všetci vzájomne dodržiavať pravidlá cestnej premávky a správať sa k sebe navzájom ohľaduplne, bude náš pohyb po ceste či chodníku bezpečný.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice