Cez víkend muž pod vplyvom alkoholu napadol a ohrozoval nožom ženu, napadol aj jej dve deti


Foto: Cez víkend muž pod vplyvom alkoholu napadol a ohrozoval nožom ženu, napadol aj jej dve deti Foto: KR PZ Košice

V sobotu 9. júna 2018 vo večerných hodinách v rodinnom dome 34-ročný muž pod vplyvom alkoholu niekoľkokrát fyzicky napadol, slovne a vyhrážal a s nožom v ruke ohrozoval 35-ročnú ženu, pričom bezdôvodne mal napadnúť aj 2 maloleté deti ženy. Policajti z okresu Košice okolie v nedeľu 10. júna 2018 z prečinu nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví.

V uvedenú dobu muž tieto osoby násilím odviedol do domu, kde ich zadržiaval. Po príchode na miesto bol hliadkami vyzvaný na súčinnosť, avšak na výzvy zasahujúcich hliadok nikto nereagoval. Nakoľko vzniklo dôvodné podozrenie, že je ohrozený život a zdravie osôb, bolo v zmysle zákona rozhodnuté o vstupe do obydlia a príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ Košice násilne vnikli do priestorov rodinného domu, kde boli nájdené všetky osoby,“ uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Obvinený muž bol agresívny, nereagoval ani na opakované výzvy, kládol aktívny odpor a pokúšal sa o útek, policajti použili donucovacie prostriedky. Na miesto bola privolaná RZP, ktorá ženu previezla na vyšetrenia do nemocnice.

Počas vykonávania potrebných procesných úkonov bolo zistené, že muž bol v uplynulých rokoch právoplatne odsúdený za niekoľko, aj násilných, prečinov. Muž bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,40 mg/l alkoholu v dychu (0,83 promile) a bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie.V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky,“ dodala.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice