Na križovatke ulíc Južná trieda a Jantárová sa zrazili dve autá, vodiči áut sa ťažko zranili


Foto: Na križovatke ulíc Južná trieda a Jantárová sa zrazili dve autá, vodiči áut sa ťažko zranili Foto: KR PZ Košice

V piatok 8.júna 2018 krátko po 14. hodine došlo v Košiciach k dopravnej nehode, pri ktorej sa ťažko zranili 2 vodiči. 88-ročný muž prechádzal s autom značky VAZ na zelenú po križovatke Južná trieda a Jantárová, kde došlo k zrážke s autom značky VW Tiguan, ktoré v tom čase viedla 49-ročná Košičanka.

49-ročná Košičanka po Južnej triede v tom čase viedla vozidlo smerom od centra mesta na Jantárovú ulicu, a podľa jej udania vošla do križovatky tiež na zelený signál svetelnej sústavy. Vozidlá boli po zrážke odrazené na Jantárovú ulicu, kde poškodili tam stojace vozidlo zn. Kia Sportige,“ uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Na mieste boli účastníci dopravnej nehody podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. „Podľa predbežnej lekárskej správy utrpeli vodič a vodička ťažké zranenia, 54-ročná spolujazdkyňa z VW Tiguan sa zranila ľahko. Predbežná škoda na všetkých vozidlách bola vyčíslená na 10.200 eur,“ dodala.

Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestná doprava, ktorý bol prítomný na mieste dopravnej nehody.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice