Pri obci Mokrance vodič prešiel do protismeru a zrazil cyklistu, 58-ročný muž sa ťažko zranil


Foto: Pri obci Mokrance vodič prešiel do protismeru a zrazil cyklistu, 58-ročný muž sa ťažko zranil
Galéria: 6 fotiek
Foto: KR PZ Košice

V piatok 8. júna 2018 po 15. hodine v obci Mokrance (okres Košice okolie) sa stala dopravná nehoda, pri ktorej sa ťažko zranil cyklista. 60-ročný vodič Citroenu Berlingo z okresu Košice okolie prechádzal cez Mokrance, na rovnom úseku cesty prešiel z autom do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcim 28-ročným cyklistom.

Vodič následne po zrážke s cyklistom narazil do telekomunikačného stĺpa, nachádzajúceho sa na trávnatom poraste mimo vozovky. U vodiča nebolo zistené požitie alkoholických nápojov, cyklistovi bola na zistenie prítomnosti alkoholu odobratá krv. Predbežná škoda bola vyčíslená na viac ako 1.000 eur, škoda na telekomunikačnom stĺpe na 600 eur,“ uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestná doprava, ktorý bol prítomný na mieste dopravnej nehody. 

Cyklisti majú oproti vodičom v autách veľkú nevýhodu, pretože pri páde nie sú dostatočne chránení. Snáď už ani netreba zdôrazňovať potrebu nosenia ochranného oblečenia, chráničov  a prilby. Reflexné prvky sú rovnako dôležité. Vždy treba jazdiť podľa svojich schopností a zručností,  prispôsobiť sa stavu cesty, počasiu i ďalším okolnostiam, ktoré možno predvídať. Vodiči áut si musia  uvedomiť, že na cestách treba počítať aj s týmito, dvojkolesovými účastníkmi. Tí sa zmestia aj tam,  kde autá nie. Preto je azda najdôležitejšie sledovať spätné zrkadlá a situáciu okolo auta.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice