Do konca týždňa križovatku Žižkova-Štúrova-Kuzmányho chcú sprejazdniť v plnom profile


Foto: Do konca týždňa križovatku Žižkova-Štúrova-Kuzmányho chcú sprejazdniť v plnom profile Foto: Mesto Košice

Najneskôr do konca tohto kalendárneho týždňa by chcela spoločnosť Eurovia otvoriť a spojazdniť pre motoristov v plnom profile a bez akýchkoľvek dopravných obmedzení, križovatku Žižkova – Štúrova – Kuzmányho.

Na okružnej križovatke Moldavská začínajú stavbári s betonárskymi prácami, pri OC Billa na Triede SNP už majú betonáž urobenú a dávajú tam električkové koľajnice, antivibračné rohože.

Stavbári očakávajú, že 14. júna privezú do Košíc podbíjačku koľajníc. Dovtedy chcú mať všetko urobené a pripravené tak, aby mohla podbíjačka plynulo prejsť a podbiť úsek od Žižkovej ulice až po OC Billa.

Samotné podbíjanie, bez ktorého by nebolo možné nastaviť koľajnice do správnej výšky a smeru, by malo trvať približne desať dní. Po podbití toho – ktorého úseku, začne zhotoviteľ diela ihneď robiť na nových nástupištiach či zastávkach pre cestujúcu verejnosť.

Mesto ako investor stavby sa bude snažiť a všetko urobí pre to , aby pri finálnych prácach na cestnom telese bola v plnom profile urobená a zrenovovaná cesta. Ďakujeme za trpezlivosť aj chodcom, vieme, že to teraz nie je pre nich ideálne, ale urobí sa pre nich nový chodník, a situácia sa tak výrazne zlepší aj čo sa týka ich bezpečnosti. Asfalt na chodníkoch na Moldavskej ceste je naozaj v katastrofálnom stave, práve preto by sme chceli nájsť a vyčleniť finančné prostriedky na to, aby tie chodníky vyzerali tak ako vyzerať majú. Nehovoriac o tom, že na budúci rok budú Košice hostiť tímy hokejových majstrovstiev sveta, a práve na chodníkoch pri Moldavskej ceste a tiež nižšie v smere k Steel aréne, sa bude kumulovať množstvo hokejových fanúšikov”, reagoval viceprimátor Martin Petruško. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Košice