Počas uplynulého víkendu polícia na cestách zaznamenala 30 vodičov pod vplyvom alkoholu


Foto: Počas uplynulého víkendu polícia na cestách zaznamenala 30 vodičov pod vplyvom alkoholu Foto: ilustračné

Počas uplynulého 22. týždňa 2018, policajti zaznamenali na cestách Košického kraja 30 prípadov kedy si vodiči sadli za volant pod vplyvom alkoholu. 12 z nich nafúkalo viac ako 1 promile. Polícia tiež zaznamenala 3 dopravné nehody spôsobené pod vplyvom alkoholu a 3 dopravné nehody s účasťou chodca.

V piatok 1. júna 2018 krátko po 11. hodine pri obci Vyšné Nemecké 51-ročný muž z Ukrajiny so svojím autom VW Passat narazil do pred ním stojaceho vozidla Suzuki SX4. Muž bol podrobený dychovej skúške, jej výsledok dosahoval hodnotu 1,63 mg/l alkoholu v dychu (3,40 promile).

Krátko pred 21.30 hodinou viedol v Košiciach 40-ročný muž z okresu Vranov nad Topľou BMW, pričom pri kontrole mu bola nameraná hodnota 0,88 mg/l alkoholu v dychu (1,83 promile). V sobotu 2. júna 2018, 50 minút po polnoci bola 23-ročnému Košičanovi pri kontrole nameraná hodnota 0,94 mg/l alkoholu v dychu (1,96 promile), pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu.


Krátko pred 8. hodinou ráno 22-ročný muž z okresu Košice okolie zišiel s vozidlom zn. Honda z cesty a narazil do 2 elektrických rozvodných skríň, následne v jazde pokračoval a pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky dostal s vozidlom šmyk a narazil do odstaveného vozidla zn. Peugeot 407, zas pokračoval v jazde, až následne opäť zišiel z cesty na trávnatý povrch a tam ostal stáť, potom z vozidla odstránil evidenčné čísla a z miesta odišiel. Muž bol vypátraný hliadkou Policajného zboru a podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,61 mg/l alkoholu v dychu (1,27 promile),“ uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

V Medzeve okolo 11.hodiny viedol 31-ročný miestny muž Hondu bez evidenčných čísel, bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,91 mg/l alkoholu v dychu (1,90 promile). Po 23. hodine v meste Strážske viedol 38-ročný muž VW Passat, nafúkal 0,87 mg/l alkoholu v dychu (1,81 promile).

V nedeľu bol policajnou hliadkou kontrolovaný 25-ročný Trebišovčan, ktorý v smere od obce Čierna na obec Biel, ktorý vozidlo zn. BMW viedol s 0,97 mg/l alkoholu v dychu (2,02 promile). Všetci vodiči boli umiestnení do cely policajného zaistenia s obvinením z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky,“ dodala.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice