37-ročnú chodkyňu na Myslavskej ulici zachytilo na priechode pre chodcov auto, ťažko sa zrazila


Foto: 37-ročnú chodkyňu na Myslavskej ulici zachytilo na priechode pre chodcov auto, ťažko sa zrazila Foto: KR PZ Košice

V stredu 30. mája 2018 opäť auto zachytilo chodkyňu. Podľa doterajších zistení smeroval 59-ročný vodič s Škodou Octavia po Myslavskej ulici smerom do centra mesta Košice, pričom zachytil 37-ročnú chodkyňu, ktorá v tom čase prechádzala po riadne vyznačenom priechode pre chodcov.

Polícia opätovne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dôsledne dodržiavali
dopravné predpisy a vlastnou zodpovednosťou prispeli k bezpečnosti na cestách. Vyzývame vodičov, aby boli na cestách obozretní, voči sebe ohľaduplní a zvýšili pozornosť na miestach, kde je zvýšený predpoklad pohybu chodcov. 
Dôrazne upozorňujeme chodcov, aby prechádzali cez cestu na miestach na to určených, vyhýbali
sa rizikovým úsekom, dostatočne sa presvedčili, či môžu vstúpiť na vozovku bez hroziaceho nebezpečenstva, boli označení reflexnými prvkami na viditeľnom mieste a nenosili tmavé oblečenie, nepreliezali zábradlia a neriskovali tak svoj, či životy ostatných účastníkov cestnej premávky.

Podľa predbežnej lekárskej správy chodkyňa pri zrážke utrpela ťažké zranenia. Obaja účastníci dopravnej nehody boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Predbežná škoda na vozidle bola vyčíslená na 1.000 eur. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenie sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach. 

Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice