Výstava knižnej prvotiny autorky a ilustrátorky Márie Nerádovej od 1.júna v LitParku Košice


Foto: Výstava knižnej prvotiny autorky a ilustrátorky Márie Nerádovej od 1.júna v LitParku Košice Foto: Knižnica pre mládež mesta Košice

Výstava Márie Nerádovej pozostáva z panelov, ktoré predstavujú výber ilustrácií z knihy, Jak velblou potkal ťavu. Tá bola v roku 2014 ocenená ako Najkrajšia kniha Slovenska. „Ide o akýsi obrázkový slovník, ktorý deťom ponúka niekoľko stoviek slov celkovo v deviatich tematických kapitolách. Každá z kapitol zahŕňa okruh základnej slovnej zásoby, či už ide o časti ľudského tela, základné druhy potravín, najznámejšie zvieratká alebo rastlinky,“ Kamila Prextová, zástupkyňa riaditeľky Knižnice pre  mládež mesta Košice.

Naviac, každú uvádza krásna dvojstranová ilustrácia s mikropríbehmi zo zvieracej ríše. „Po nej už nasledujú samotné kresby vyjadrujúce výber slov, ktoré majú deťom hravou formou pomôcť pochopiť rozdiely dvoch, tak príbuzných jazykov ako sú čeština a slovenčina,“ pokračuje. V závere knihy sa autorka venuje tzv. zákerným slovíčkam, medzi ktorými určite nájdete velblouda alebo ťavu, lienku alebo berušku, zelí alebo kapustu. „Výstava bude verejnosti k dispozícii do 30. júna 2018 a to každý deň v rámci otváracích hodín pobočky LitPark. Verím, že opäť poteší rovnako veľkých ako aj malých návštevníkov našej knižnice“, dodáva Kamila Prextová.



Miesto: LitPark Košice
Dátum: 01.06.2018 - 14:00    30.06.2018 - 16:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Knižnica pre mládež mesta Košice