Vo Veľkých Kapušanoch zaplatili falošnou 50 eurovou bankovkou z hračkárstva, čelia obvineniu


Foto: Vo Veľkých Kapušanoch zaplatili falošnou 50 eurovou bankovkou z hračkárstva, čelia obvineniu Foto: ilustračné

V jednom z obchodných centier vo Veľkých Kapušanoch v marci 2018 45-ročný muž zaplatil falošnou 50 eurovou bankovkou. Muž si bankovku zadovážil od maloletej osoby, ktorá ju kúpila v odchodnom dome s hračkami na Ukrajine.

O niekoľko dní neskôr si 24-ročný obvinený muž zadovážil od tej istej maloletej osoby 2 kusy falzifikátov 50 eurovej bankovky, zakúpených na Ukrajine, a po vzájomnej dohode s 18-ročným mužom a 22-ročnou ženou bankovkami zaplatili v rôznych prevádzkach v meste Veľké Kapušany. 

Odborným posudkom Národnej banky Slovenska bolo zistené, že uvedené bankovky sú falzifikáty, ktoré svojim vzhľadom môžu byť za nepriaznivých podmienok pre prijímateľa zameniteľné za pravú bankovku,“ uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov obvinil 45-ročného muža z Michalovského okresu, a zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil 24-ročného a 18- ročného muža, a 22-ročnú ženu.

Obvineným osobám hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem až 10 rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice