Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2019, domáca reprezentácia odohrá základnú skupinu v Košiciach


Foto: Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2019,  domáca reprezentácia odohrá základnú skupinu v Košiciach Foto: ilustračné

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2019 sa uskutočnia na Slovensku v mestách Bratislava a Košice. Slovensko bolo jedným z možných kandidátov spolu so Švajčiarskom, ktoré sa 12. januára 2015 vzdalo kandidatúry. Na Slovensku sa uskutočnia v poradí druhé majstrovstvá sveta a preberú štafetu od Dánska. Šampionát pod Tatrami budú hostiť od 10. do 26. mája 2019 opäť Bratislava a Košice.

„Do majstrovstiev sveta na Slovensku zostáva rok. Hoci sa to zdá ako dlhá doba, zbehne to veľmi rýchlo a o chvíľu k nám začnú prichádzať prví fanúšikovia. Aj touto cestou by som chcel všetkých pozvať na Slovensko. Som si istý, že spolu vytvoríme nezabudnuteľný svetový šampionát, úžasnú atmosféru a ako je pre Slovákov typické, vymyslíme niečo naviac, aby si fanúšikovia majstrovstvá sveta na Slovensku navždy zapamätali. Verím, že k tomu dopomôžu aj výkony našich reprezentantov,” povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút.

Zloženie základných skupín.

Spolu až 16 tímov bude rozložených do dvoch základných skupín. Nováčikmi A-kategórie sú reprezentácie Veľkej Británie a Talianska. Briti sa stali víťazmi turnaja A-skupiny I. divízie MS v maďarskej Budapešti, Taliani skončili na druhom mieste. Hokejisti z ostrovov sa v najvyššej kategórii predstavia po 25 rokoch. Zápasy základnej skupiny odohrajú v hlavnom meste Slovenska výbery Ruska, Švédska, Českej republiky, Švajčiarska, Nórska, Lotyšska, Rakúska a Talianska. V aréne na východe republiky si zahrajú Kanada, USA, Fínsko, Nemecko, Slovensko, Dánsko, Francúzsko a Veľká Británia.


Slovenská reprezentácia odohrá stretnutia základnej skupiny v Košiciach.

Rozhodnutie o tom, že slovenskí reprezentanti budú hrať svoje zápasy v základnej skupine majstrovstiev sveta v Košiciach je výbornou správou pre našich fanúšikov. V ich mene sa chcem za toto rozhodnutie poďakovať. Som presvedčený o tom, že diváci v Košiciach zaplnia Steel Arénu počas stretnutí Slovenska do posledného miesta a vytvoria domácim reprezentantom vynikajúcu atmosféru. Svojím povzbudzovaním ich budú hnať dopredu a verím, že aj k víťazstvám. Akiste budú pomyselným šiestym hráčom na ľade,” skonštatoval Martin Petruško, námestník primátora mesta Košice.

Bratislava privíta hráčov aj fanúšikov vo vynovenom šate. Bude ich čakať úplne nový podchod na Trnavskom mýte i neďaleký park JAMA. Pre všetkých bude priamo na štadióne k dispozícii stánok Bratislava Tourist Board, kde fanúšikom poskytnú informácie o meste, jeho okolí a možnostiach ďalšieho vyžitia.

Sme radi, že sa majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji vracajú na Slovensko. Veľmi by sme si priali, aby slovenský tím postúpil do vyraďovacích súbojov, aby sme ich mohli privítať v Bratislave v boji o najcennejšie kovy. O atmosféru a fanúšikov Bratislava nepríde ani v skupinovej fáze. Budú tu hrať aktuálni finalisti MS v hokeji Švédi a Švajčiari, ako aj atraktívni Rusi. Budeme hostiť aj tímy zo susedných štátov z Českej republiky a Rakúska, ktoré verím, že vypredajú zimný štadión Ondreja Nepelu,” povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Vstupenky v predaji od septembra.

Vstupenky na Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2019 sa budú predávať v troch fázach, predaj začne už v septembri. Ako prvé budú k dispozícií denné balíčky lístkov na jednotlivé dni skupinovej fázy a ďalšie vybrané balíčky. Druhá fáza predaja začne v decembri a vstupenky na jednotlivé zápasy sa do predaja dostanú vo februári 2019.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Košice