V sobotu 19.mája čiastočne uzavrú križovatku Žižkova–Štúrova–Kuzmányho, trvať by mala tri týždne


Foto: V sobotu 19.mája čiastočne uzavrú križovatku Žižkova–Štúrova–Kuzmányho, trvať by mala tri týždne Foto: Mesto Košice

V sobotu 19. mája 2018 začne prvá etapa inžinierskych prác v rámci modernizácie električkových tratí. Ráno dôjde k čiastočnej uzávierke križovatky Žižková - Štúrová - Kuzmányho, ktorá by mala trvať maximálne tri týždne.

Križovatka ostane pre osobné motorové vozidlá aj prostriedky mestskej hromadnej dopravy prejazdná, bude tam len jedno, a podľa môjho názoru v danej situácii len minimálne dopravné obmedzenie, ktorému sa z dôvodu charakteru prác v križovatke nijako nedalo vyhnúť. Motoristi jazdiaci zo smeru od Steel arény do centra mesta nebudú môcť odbočiť vpravo do Žižkovej ulice,” uviedol riaditeľ košického závodu Eurovie SK, Štefan Bálint.

Vjazd do križovatky zo Žižkovej ulice bude v jednom jazdnom pruhu, z dôvodu prác na stredovom ostrovčeku tu bude vytvorený na komunikácii náhradný koridor pre peších. Cestná svetelná signalizácia bude vypnutá.

Pre mesto bolo celkové uzavretie križovatky absolútne neprijateľné, lebo by to mohlo veľmi skomplikovať dopravu v celých Košiciach. Som preto rád, že Eurovia, dopravný inžinier Pavel Titl, dopravná polícia a ďalší zainteresovaní našli vhodné riešenie problému, chcem sa im za to poďakovať. Košickú motoristickú verejnosť, ako aj ďalších účastníkov cestnej premávky chcem poprosiť, aby boli na križovatke i v jej okolí viac pozorní, opatrní, a voči sebe navzájom a chodcom tolerantní a ohľaduplní, za čo sa im chcem takisto všetkým vopred veľmi pekne poďakovať,” zdôraznil viceprimátor Martin Petruško.


Práce napredujú dobre, lavičky na Triede SNP budú o pár dní, vandali opäť rozbili sklenené výplne.

Práce na rozpracovaných úsekoch vrátane križovatky Moldavská napredujú a termín dokončenie nie je ohrozený. V polovici júna by už mohli nasadiť na modernizovanú električkovú trať podbíjačku koľajníc. Najneskôr v pondelok 21. mája 2018 by mali byť na Triede SNP osadené lavičky v prístreškoch pre cestujúcich.

Na viacerým miestach, vrátené dokončenej križovatky VSS vandali opäť porozbíjali sklenené výplne nových bezpečnostných ochranných zábradlí. „Chceme apelovať na všetkých Košičanov a poprosiť ich, aby v prípade ak niekde zbadajú niekoho rozbíjať tieto sklenené výplne, nahlásili to mestskej, prípadne štátnej polícii. Títo vandali si neuvedomujú, alebo si to možno ani nechcú uvedomiť, že týmto neškodia iba zhotoviteľovi diela, ale všetkým Košičanom, lebo ničia majetok nás všetkých, majetok, ktorí patrí mestu Košice,” zdôraznil M. Petruško. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Košice