Poliak aj napriek zákazu viesť motorové vozidlá, šoféroval, narazil do obrubníka a nafúkal 2 promile


Foto: Poliak aj napriek zákazu viesť motorové vozidlá, šoféroval, narazil do obrubníka a nafúkal 2 promile Foto: KR PZ Košice

V utorok 8. mája 2018 krátko pred 17:30 hod. viedol 32-ročný Poliak Citroen C6 na úseku cesty smerujúcej z Bankova na Čermeľskú ulicu v Košiciach, pričom kolesom narazil do obrubníka a následne do svahu a auto sa prevrátilo na strechu. Muž mal v tom čase vydaný zákaz viesť motorové vozidlá.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach muža obvinil z prečinu ublíženia na zdraví, z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Podľa predbežnej lekárskej správy pri dopravnej nehode utrpela 31-ročná spolujazdkyňa, ktorej dychová skúška bola pozitívna, ťažké zranenia. Muž sa pri dopravnej nehode nezranil, bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,98 mg/l alkoholu v dychu (2,04 promile) a umiestnený do cely policajného zaistenia. Predbežná škoda na vozidle bola vyčíslená na 5.000 eur,“ uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v košiciach.

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice