Mená najlepších začínajúcich autorov sú známe, vyhlásené budú zajtra 3. mája v LitParku Košice


Foto: Mená najlepších začínajúcich autorov sú známe, vyhlásené budú zajtra 3. mája v LitParku Košice Foto: Knižnica pre mládež mesta Košice

V rámci Týždňa slovenských knižníc, Knižnica pre mládež mesta Košice vyhlásila 1. marca 2018 literárnu súťaž, ktorá bola určená pre talentovaných žiakov 5.- 9. ročníka základných škôl a študentov 1. - 4. ročníka osemročných gymnázií. Témy, ktoré opäť vyberala pedagogička Markéta Andričíková z UPJŠ v Košiciach, boli nasledovné: Keď si oblečiem plášť neviditeľnosti, Plastová krajina/Krajina, kde je všetko z plastu a Konečne som si našiel/našla skutočného priateľa/priateľku. 

Do súťaže sa zapojili nielen žiaci z Košíc, ale aj zo Svidníka, Nálepkova, Starej Ľubovne či Popradu. A opäť tiež zo Srbska. Celkovo ich bolo až 280 z 29 rôznych škôl. A poslali nám 315 súťažných prác,“ informuje Kamila Prextová, zástupkyňa riaditeľky Knižnice pre mládež mesta Košice.

Najväčším počtom spisovateľských talentov sa v tomto ročníku pochválila ZŠ Bruselská 18. „Z tej sa zapojilo až päťdesiattri autorov. Druhou najaktívnejšou v poradí bola ZŠ Drábová s dvadsiatimi piatimi autormi a treťou, s devätnástimi, čo nás naozaj nesmierne teší, bola Základná škola Jána Čajaka z Bačskeho Petrovca v Srbsku,“ dodala zástupkyňa riaditeľky Knižnice pre mládež mesta Košice.

Porota knižnice udelila sedem prvých miest, sedem druhých miest a štyri tretie miesta. Všetci ocenení autori budú 3. mája 2018 v LitParku osobne odmenení diplomom a knižnými cenami od vydavateľstva Albatros Media Slovakia a OZ Slniečkovo. Následne ich práce knižnica vydá v bulletine Literárne Košice Jána Štiavnického. Výsledky súťaže budú verejnosti dostupné na webovej stránke knižnice, www.kosicekmk.sk,  v deň ich slávnostného vyhlásenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Knižnica pre mládež mesta Košice