Košické letisko aj v tomto roku ponúka široký výber letov do vyše 500 destinácií po celom svete


Foto: Košické letisko aj v tomto roku ponúka široký výber letov do vyše 500 destinácií po celom svete Foto: Letisko Košice

S príchodom dovoleniek letisko Košice prináša viac letov s atraktívnou ponukou dovolenkových destinácií. Spoločnosť Austrian Airlines zvyšuje počet týždenných letov do Viedne z 10 na 13 letov týždenne. České Aerolínie ostávajú leteckou spoločnosťou, ktorá zabezpečuje najvyšší počet letov do Košíc. Na palube českého národného prepravcu sa dá lietať z Košíc cez Prahu do množstva ďalších destinácií až 18-krát týždenne. Spojenie do Bratislavy je dostupné 6-krát do týždňa.

Počas letného letového poriadku sa zvyšujú lety na like Košice-Varšava. „Od júla 2018 Poľské Aerolínie LOT pridajú 3 ďalšie lety k pôvodnému letovému poriadku. Celkovo bude LOT prevádzkovať z Košíc do Varšavy až 11 letov týždenne, a to prevažne prúdovými lietadlami typu Embraer. Vďaka tejto bohatej ponuke letov získajú cestujúci možnosti navštíviť ďalšie miesta dostupné s pohodlným prestupom vo Varšave, a to najmä do západnej Európy, Ruska, Severnej Ameriky a Ázie,“ informuje letisko Košice.

Najväčší dopravca lietajúci na Slovensko, Turkish Airlines, bude naďalej spájať Košice so svojou širokou sieťou viac než 300 destinácií prostredníctvom svojho domovského letiska v Istanbule, a to 4-krát týždenne. Tento letový poriadok umožňuje cestujúcim jednoducho a pohodlne „chytiť“ vlnu odletov do Severnej Ameriky s rannými odletmi z Košíc (utorky a piatky) a do Ázie a exotických destinácií v Indickom oceáne s večernými odletmi (pondelky a nedele).

Kapacitu navyšuje aj spoločnosť Wizz Air, lety z Košíc na letisko Londýn-Luton bude prevádzkovať väčšími lietadlami s kapacitou 230 miest, a to so začiatkom od 15. mája 2018. „Letný letový poriadok na košickom letisku aj v tomto roku ponúka široký výber letov do vyše 500 destinácií po celom svete na palubách našich dopravcov. Celkovo je naplánovaných 46 letov týždenne do 4 európskych „hubov,“ uviedol výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice, Michael Tmej.


Podľa aktuálne dostupných informácií budú s odletom z Košíc dostupné tieto dovolenkové destinácie: Antalya, Barcelona, Burgas, Ercan, Heraklion, Hurghada, Korfu, Lamezia Terme, Larnaca, Monastir, Palma de Mallorca, Olbia, Patras, Rijeka, Rodos, Thessaloniki, Tirana. Do destinácií Burgas, Heraklion, Lamezia Terme, Larnaca, Palma de Mallorca a Rodos bude možné zakúpiť si aj samostatné letenky, a to priamo na stránke leteckého prepravcu www.smartwings.com.

Celkový prehľad destinácií a frekvencií v letnom letovom poriadku 2018:

  • Viedeň - Austrian Airlines - 13x týždenne
  • Bratislava - České Aerolínie - 6x týždenne
  • Praha - České Aerolínie - 18x týždenne
  • Varšava - LOT Polish Airlines - 11x týždenne*
  • Istanbul - Turkish Airlines - 4x týždenne
  • Londýn Luton - Wizz Air - 7x týždenne
  • Kolín nad Rýnom - Wizz Air - 2x týždenne**
  • Doncaster Sheffield - Wizz Air - 2x týždenne**
  • Tel Aviv - Wizz Air - 2x týždenne** 

*  od júla 2018
**  Wizz Air ruší 3 linky z Košíc nasledovne: Doncaster Sheffield od 12. mája, Kolín nad Rýnom od 14. mája a Tel Aviv od 3. júna 2018


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Letisko Košice