Novinka v Košiciach, na Štúrovej ulici pribudne semafor s odpočtom svetelnej signalizácie


Foto: Novinka v Košiciach, na Štúrovej ulici pribudne semafor s odpočtom svetelnej signalizácie Foto: Mesto Košice

Modernizácia električkových tratí v Košiciach zlepší dopravu nielen pre motoristickú verejnosť ale aj pre mestskú hromadnú dopravu. Na Štúrovej ulici vznikne tretí jazdný pruh v smere do centra mesta, ktorý bude vyznačený ako pruh MHD, aj s autobusovou zastávkou Krajský súd.

V opačnom smere, z centra, bude zriadená nová električková zastávka smer Moldavská cesta. Šírka jazdných pruhov na cestnej komunikácii sa nezmení, ostane naďalej 3,25 metra. Z dôvodu zvýšenia počtu chodcov v tomto exponovanom priestore pred Steel arénou, bude vyznačený nový svetelne riadený priechod pre peších, zapojený do líniovej koordinácie s križovatkami na Štúrovej ulici. Novinkou v Košiciach bude vybavenie tejto svetelnej signalizácie na priechode pre peších odpočtom konca signálu červenej – zelenej,” uviedol dopravný inžinier Pavol Titl.

V križovatke so Žriedlovou ulicou sa vytvára vyvýšený ochranný ostrovček, pred starou sladovňou bude osadené dopravné značenie Zákaz zastavenia. Odbočenie vľavo od Moldavskej do Žriedlovej bude možné iba vozidlám s povolením neďalekého Ústavu na výkon trestu odňatia slobody na Floriánskej ulici.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Košice