Metropola východu od 28. apríla ožije oslavami Dňa mesta Košice, pripravený je bohatý program


Foto: Metropola východu od 28. apríla ožije oslavami Dňa mesta Košice, pripravený je bohatý program Foto: Mesto Košice

Počas 24. ročníka osláv Dňa mesta Košice je pre Košičanov ale i návštevníkov pripravený bohatý program, prekvapenia a novinky. Metropola východu sa od 28. apríla do 8. mája premení na mesto tanca, hudby, športu, dobrého jedla, vzdelávania a charity. Pripravených je 30 hlavných a 35 sprievodných podujatí, v ktorých vystúpia aj deti, žiaci základných škôl, profesionálny umelci a seniori.

Medzi nové podujatia patrí Tanec v meste, ktorý na Hlavnej ulici priblíži najznámejšie a najrozšírenejšie tanečné štýly. Premiéru budú mať aj nové ohňové a ohňostrojové show počasí Košických Benátok a Galakoncertu. Na oslavách nebudú chýbať Košické rytierske slávnosti v Mestskom parku, Stavanie mája na Hlavnej ulici, Otvorenie sezóny detskej železničky a letnej sezóny v ZOO, či Majáles na Alpinke. Tešiť sa môžete na Bozkávanie pod čerešňou, Remeselné trhy, či tradičný športový VSE CITY RUN.

Koncert vo fontáne IV. naberá na popularite. Tohto roku známe svetové hity v zaujímavých a nepoznaných aranžmánoch zahrá v prostredí fontány vynikajúce hudobné zoskupenie Silband – známi Silvayovci a ich hostia. Milovníkov hudby určite poteší Kaviareň Slávia Petra Stašáka, rovnako ako aj súťaž mladých kapiel ROKOKO.


Súčasťou osláv je aj neodmysliteľný Slávnostný ceremoniál mesta Košice spojený s odovzdávaním Cien mesta a Cien primátora mesta.

Košický Beh čašníkov je úspešnou novinkou, ktorá tento rok pod názvom CARPANO CUP 2018. Prehliadka a výstava historických vozidiel Cassovia Retro, určite nadchne nielen mužov, ale celé rodiny. V rámci Košických Benátok sa košické jazero zaplní jedinečnými plavidlami. Ešte pred večernou plavbou je pripravené podujatie Jazero žije!, čo je veľká interaktívna dielňa plná hier, súťaží, prezentácií a bohatého programu.

Galakoncert mesta Košice bude tento rok opäť obohatený o ohňostroj – pôjde však o premiérovú kombináciu efektov, ktoré u nás ešte prezentované neboli, ale aj niekoľko prekvapení, od svetelných efektov cez video stenu až po účinkujúcich, vrátane skvelých artistických a kaukliarských vystúpení „v štýle známych a obľúbených IMAGINÁCIÍ - V.O.S.A, Long Vehicle Circus, Amanitas a LVC” – ROBO GRIGOROV, LOJZO, LUKÁŠ ADAMEC, ĽUBA BLAŠKOVIČOVÁ a RICHARD HERRGOTT.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Košice