Podpaľača platových kontajnerov zadržala polícia so zapaľovačom v ruke, zapálil 23 kontajnerov


Foto: Podpaľača platových kontajnerov zadržala polícia so zapaľovačom v ruke, zapálil 23 kontajnerov
Galéria: 6 fotiek
Foto: KR PZ Košice

Polícia v utorok 17. apríla 2018 na Braniskovej ulici prichytila 24-ročného Pavla z okresu Košice okolie so zapaľovačom a novinami v ruke. Stál pri otvorenej smetnej nádobe a chystal sa podpáliť ďališe plastové kontajnery. Podľa podľa polície obvinený muž podpálil aj 3 plastové kontajnery na odpad na Toryskej ulici koncom januára tohto roka.

V polovici marca na siedmych uliciach v mestskej časti Košice Západ založil požiar 23 plastových kontajnerov na odpad. V dôsledku požiarov došlo na Rožňavskej ulici k obhoreniu v blízkosti zaparkovaného vozidla zn. Citroen Berlingo,“ uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Dopoludnia podpálil dva plastové kontajnery, jeden na Komenského ulici, druhý na Letnej. „Svojim konaním spôsobil poškodeným spoločnostiam celkovú škodu vyčíslenú na viac ako 10.000 eur. Obvinená osoba bola umiestnená do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny hrozí obvinenej osobe trest odňatia slobody až na tri roky,“ dodala Mésarová z KR PZ v Košiciach.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice