Košické Divadlo P. A. uvedie premiéru tragikomickej inscenácie s mysterióznymi prvkami


Foto: Košické Divadlo P. A. uvedie premiéru tragikomickej inscenácie s mysterióznymi prvkami
Galéria: 6 fotiek
Foto: Divadlo P. A Košice

Košické divadlo P. A. predstaví divákom v nedeľu 8. apríla 2018 o 19.00 hod. vo Výmenníku na Brigádnickej 2 v Košiciach svoju štvrtú premiéru. Po predstaveniach Bizarnosti všedného dňa, V meste a Denník Mizantropa - MHD Stories prichádzajú divadelníci s úplnou novinkou, tragikomickou inscenáciou s mysterióznymi prvkami nazvanou Denník Mizantropa - Beginning. Je to druhá časť trilógie, ktorej ale všetky tri hry fungujú autonómne, takže divák vôbec o nič nepríde, ak náhodou nevidel prvú časť.

Denník Mizantropa - Beginning je voľným pokračovaním MHD – Stories, prvej časti trilógie. Druhá časť sa ale intímnejšie vnára do duše postáv, obnažuje ich nekonvenčné vzťahy, bolestivé tajomstvá i smutné radosti. Sú v nej opísané svety a strety hlavných hrdinov predtým a medzitým, ako sa odohrali udalosti v prvej inscenácii. „Bývalý feťák “enviromentalista,“ Šaňo, ktorý užíval zásadne len prírodné látky ako hašiš, muškátový orech, durman, lysohlávky sa v čakárni psychiatrickej ambulancie zoznámi s melancholickou Evou, ktorá sa zahľadí do mĺkveho Adama trpiaceho nespavosťou.  


Medzi Adamom a Evou sa vyvinie netradičná lovestory. Hlavnú dejovú líniu odľahčujú aj epizódne rozhovory rôzne psychicky “pokrivených” postavičiek, ktoré si môžete ľahko pomýliť s niekým koho dobre poznáte,“ vraví autorka a režisérka hry ukrývajúca sa za pseudonym Per Absurdus. Toto košické divadlo skúšajúce vo Výmenníkoch s podporou K13 a SPOTs projekt ponúkne divákom v tejto hre trocha alternatívy aj experimentovania.  

Hlavnou črtou našich inscenácií je tragikomika, irónia, sarkazmus, ostrý humor a vlažná alternatíva občas koketujúca s experimentom. Nevyhýbame sa tabuizovaným témam, ani štipľavému, alebo vulgárnemu slovníku. Nepoužívame ho však samoúčelne. Vulgarizmy a ostrý prejav neoddeliteľne patria ku charakteru danej postavy, alebo kontroverznej téme, ktorá sa často úmyselne pripletie do našich inscenácií.,“ hovorí režisérka a dodáva, že v inscenácií sa stretne minulosť i prítomnosť poznačená osobnými zamlčanými tragédiami postáv, chýbať nebude ani tajomná atmosféra okorenená zhmotnenými paranojami a nočnými morami miešajúca sa s krutou tragickou a komickou realitou.

Miesto: Výmenník, Brigádnicka 2, Košice
Dátum: 08.04.2018 - 19:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Divadlo P. A Košice