Cestovanie v MDH bude bezpečnejšie, Dopravný podnik mesta Košice začína spoluprácu s políciou


Foto: Cestovanie v MDH bude bezpečnejšie, Dopravný podnik mesta Košice začína spoluprácu s políciou Foto: ilustračné

Dopravný podnik mesta Košice začína intenzívnejšie spolupracovať s políciou, ktorá má zvýšiť bezpečnosť cestujúcich. Cestovanie v košickej MHD tak bude bezpečnejšie.

Keďže naši vodiči, pracovníci prepravnej kontroly, ale aj cestujúci sa v dopravných prostriedkoch MHD častejšie ako v minulosti stretávajú s agresivitou a neprimeraným správaním spolucestujúcich, DPMK začína intenzívnejšie spolupracovať s Policajným zborom SR a Mestskou políciou Košice. Cieľom tejto spolupráce je zvýšenie bezpečnosti v prevádzke mestskej hromadnej dopravy,“ informuje DPMK.

Jedna zo spoluprác bude spolupráca s hliadkami Policajného zboru SR vo vozidlách MHD. „Dopravca na základe skúseností z prevádzky MHD vytipuje linky a konkrétne časy, kedy budú hliadky štátnej polície (v civile alebo uniforme) prechádzať vozidlá na vytipovaných úsekoch,“ vysvetľuje DPMK.

Dopravný podnik mesta Košice bude spolupracovať aj s hliadkami Mestskej polície. „Mestskí policajti budú častejšie prítomní na problémových miestach (exponovaných dopravných uzloch) aj linkách a budú vykonávať preventívne kontroly na nočných linkách,“ uviedol DPMK.


Spolupracovať bude aj pri riešení problémov vo vozidlách. „Dispečing DPMK v prípade mimoriadnej situácie vo vozidle vyžadujúcej rýchly zásah, neodkladne kontaktuje prostredníctvom núdzovej linky 158 operačné pracovisko PZ SR,  alebo prostredníctvom telefonickej linky 159 operačné pracovisko Mestskej polície. (Vodič MHD po ohlásení mimoriadnej situácie pokračuje v jazde a na nasledujúcu zastávku príde v čo najkratšom čase policajná hliadka),“ pokračuje DPMK.

Štvrtá spolupráca bude aktívna spolupráca príslušníkov PZ SR počas ich cestovania MHD. „V prípade mimoriadnych situácií budú policajti, ktorí  práve cestujú mestskou hromadnou dopravou (v civilnom oblečení) aktívne zasahovať,“ dodáva DPMK. 

Dopravy podnik mesta Košice od spolupráce s políciou očakáva nielen zvýšenie bezpečnosti, ale aj zlepšenie kvality cestovania a v neposlednom rade aj by mala prispieť k ochrane interiéru dopravných prostriedkov MHD.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: DPMK