Dôchodca, ktorý naletel podvodníkovi, prišiel o svoje úspory, polícia vyzýva k ostražitosti


Foto: Dôchodca, ktorý naletel podvodníkovi, prišiel o svoje úspory, polícia vyzýva k ostražitosti Foto: ilustračné

V Stredu prišiel o svoje úspory 87-ročný dôchodca z Košíc, ktorý naletel podvodníkovi. Neznámy páchateľ 14. marca 2018 dôchodcu oslovil pri vchode do obytného domu v mestskej časti Košice Západ s tým, že má pre neho preplatok zo sociálnej poisťovne vo výške 150 eur.

Následne išli spolu do bytu dôchodcu, kde mu dal neznámy muž najprv 50 eur a potom si peniaze vzal späť. Potom dal dôchodcovi 500 eur, pričom chcel od neho výdavok. Dôchodca na to odišiel do vedľajšej izby, odkiaľ doniesol svoje úspory a položil ich na stôl. Dôchodcovi sa však 500- eurovka „nepáčila“, tak ju neznámy muž vzal a povedal, že o chvíľu príde dolu poštárka a dá mu podpísať prevzatie preplatku. Spolu sa vybrali k vchodovej bráne bytového domu, pričom dôchodca dvere bytu neuzamkol, iba privrel. Cestou dolu sa mu neznámy muž stratil z dohľadu. Keď sa dôchodca vrátil do bytu, peniaze (4.500 eur a 2.000 CZK) na stole už neboli,“ uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach. 

V tejto súvislosti polícia v Košiciach začala trestné stíhanie pre zločin krádeže a prečin porušovania domovej slobody. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra. Polícia zároveň vyzýva občanov na zvýšenú ostražitosť, obozretnosť a opatrnosť najmä voči cudzím osobám, nakoľko môže ísť o podvodníkov, ktorí si ich vopred vytipovali za účelom získania ich finančných úspor alebo cenností. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice