Na Slovensku za posledných 24 hodín skolabovalo 90 ľudí


Foto: Na Slovensku za posledných 24 hodín skolabovalo 90 ľudí Foto: ilustračné - thehealthyhavenblog.com

Horúčavy na Slovensku pokračuju aj dnešným dňom, za posledných 24 hodín nahlásili Záchrannej zdravotnej službe takmer 90 prípadov kolapsov na území celého Slovenska. V pondelok to bolo 86, v nedeľu vyše 100. V sobotu dokonca horúčavy nezvládlo 111 ľudí, trend extrémneho počasia má pokračovať aj naďalej. Na dnešný deň vydal SHMÚ výstrahy 1. stupňa pre 10 okresov na juhozápadnom Slovensku. Výstraha však bude vo štvrtok platiť pre celé Slovensko, na niektorých miestach až II. stupeň.

V Košiciach výstraha v stredu aj vo štvrtok

Ako ďalej uvádza SHMÚ, “v okrese Košice sa vo štvrtok 22.07.2015 ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 - 37 °C. Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká.”

Vysoké teploty nás čakajú už v stedu, kedy bude platiť výstraha I. stupňa. “V okrese Košice sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 30 - 34 °C. Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná,
ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká.”

Miesto: -
Dátum: 21.07.2015



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: SHMÚ