AKTUÁLNE: Na Matuškovej ulici zasahujú hasiči, v byte na treťom poschodí vypukol požiar


Foto: AKTUÁLNE: Na Matuškovej ulici zasahujú hasiči, v byte na treťom poschodí vypukol požiar
Galéria: 9 fotiek
Foto: Prezídium Hasičského a záchranného zboru, Hasiči Košice

Košickí hasiči aktuálne zasahujú pri požiari bytu, ktorý vypukol na treťom na Matuškovej ulici v Košiciach. „Požiar vznikol pravdepodobne od elektrospotrebiča, pričom došlo k zadymeniu ďalších dvoch bytov. Z postihnutých bytov bolo evakuovaných 8 osôb, z ktorých sa 6 nadýchalo splodinami horenia a momentálne sú v opatere ZZS. Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať, momentálne priestory odvetrávajú a dohášajú skryté ohniská,“ informuje Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

Zo zadymeného bytu postupne evakuovali deväť ľudí, v byte býval 77-ročný Jozef, ktorý a snažil požiar uhasiť. „Majiteľa požiarom postihnutého bytu odviezla sanitka. Pán sa evakuoval sám, ale pri požiari sa nadýchal splodín. Celé schodisko bolo zadymené, museli sme odvetrať celý vchod. V bytoch na najvyšších poschodiach boli ľudia, evakuovali sme ich, skontrolovali ich pracovníci záchrannej služby. Horela jedna izba a predsieň. Príčina je v štádiu vyšetrovania,“ uviedli hasiči.

Na mieste požiaru zasahovali aj košickí záchranári. „Dokopy bolo v kontakte s dymom deväť osôb. Po vyšetreniach a poučení osem z nich zostáva na mieste, nie je potrebný prevoz do nemocnice. Pána, ktorý bol v požiarom zasiahnutom byte, sme po stabilizácii a ošetrení ľahko intoxikovaného splodinami horenia previezli do nemocnice. Nebol popálený,“ dodal Igor Krupa, hovorca záchranárov. Presnú príčinu vzniku požiaru vyšetruje HaZZ.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HaZZ, korzar.sk