Triedou SNP prešla po zmodernizovanej trati prvá električka, uzavretý je pruh pri Steel aréne


Foto:  Triedou SNP prešla po zmodernizovanej trati prvá električka, uzavretý je pruh pri Steel aréne
Galéria: 4 fotky
Foto: Mesto Košice

Modernizácia električkových tratí napreduje, zhotoviteľ stavby spoločnosť Eurovia Sk cez víkend sprejazdnila poslednú križovatku na Triede SNP. Na nevyhnutné práce v daných úsekoch chce zhotoviteľ stavby využiť jarné školské prázdniny, kedy je menej zhustená premávka. Dnes 23. februára 2018, po dopravnej špičke uzavrú ľavý odbočovaní jazdný pruh pri Steel aréne v smere ku križovatke s Kuzmányho ulicou. Motoristi tak nebudú môcť odbočiť na križovatke zo Štúrovej do Kuzmányho ulice vľavo. Uzávera z dôvodu výkopových prác kvôli kanalizácii by ale mala trvať len niekoľko dní.

Takéto nevyhnutné práce musíme urobiť aj v čiastočne uzavretom úseku Štúrovej ulice, od Toryskej ku križovatke Idanská – Dunajská – Moldavská cesta. V pondelok (26. 2. 2018) takisto po rannej dopravnej špičke preto celkom uzavrieme protismerný jazdný pruh od Moldavskej cesty smerom k Steel aréne, ktorý bude ale až do spomínanej uzávery stále prejazdný. Návrh, s ktorým prišiel investor stavby, teda mesto Košice, nám veľmi pomôže. Samozrejme, jazdný pruh po asi dvoch či troch dňoch opäť otvoríme pre motoristov. Avšak, ako sme už niekoľkokrát informovali, po sprejazdnení celej Triedy SNP pre dopravu v plnom profile, uzavrieme spomínaný protismerný jazdný pruh úplne, a to až do ukončenia modernizácie celej tejto ucelenej časti stavby,” uviedol Štefan Bálint riaditeľ košického závodu Eurovia SK.



Teploty začínajú klesať a preto nepriaznivé počasie môže ovplyvniť spustenie premávky v plnom profile na Triede SNP, ktorá mal byť spustená koncom februára, termín sa pravdepodobne posunie o týždeň.Včera popoludní absolvovala prvé skúšobné jazdy po celej zmodernizovanej trati na Triede SNP električka, Dopravný podnik mesta Košice už odskúšal aj funkčnosť nového trakčného vedenia. V oboch prípadoch skúšky dopadli veľmi dobre, bez akýchkoľvek problémov.

Počasie je z tohto pohľadu pre nás doslova hraničné, ale zatiaľ živicujeme. Akonáhle by sa ale počasie zhoršilo, čo podľa predpovedí meteorológov reálne hrozí už od soboty, v nedeľu a možno aj celý budúci týždeň nebude možné v tejto práci pokračovať. My sme ale na asfaltovanie pripravení, závisí to všetko naozaj iba od počasia. Momentálne dláždime nástupištia pre cestujúcich, chceli by sme stihnúť ešte zaživicovať priechody pre chodcov. Spravený a otvorený je prejazd križovatky Ružínska - Trieda SNP – Laborecká, robíme zastávky MHD pri „novej” nemocnici,” dodal Štefan Bálint. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Košice