Župan KSK navštívil najväčšiu IT firmu na východnom Slovensku, diskutoval aj o duálnom vzdelávaní


Foto: Župan KSK navštívil najväčšiu IT firmu na východnom Slovensku, diskutoval aj o duálnom vzdelávaní
Galéria: 3 fotky
Foto: KSK

Predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka v pondelok 12. februára 2018 navštívil najväčšiu IT firmu na východnom Slovensku. S Danielom Giebelom generálnym riaditeľom spoločnosti T-Systems Slovakia diskutovali o rozvoji a raste IT biznisu na východe Slovenska ale aj o duálnom vzdelávaní a zároveň Daniel Giebel predstavil županovi aktuálne projekty aj plány najbližších rokov. Spoločnosť T-Systems Slovakia patrí medzi stabilné spoločnosti v regióne. Veríme, že budeme aj ďalej rozširovať pracovné príležitostí v Košickom kraji a prispejeme k zvýšeniu jeho atraktivity pre mladých ľudí, ale aj pre expertov, ktorí sa opäť vrátia do regiónu,” uviedol Daniel Giebel generálny riaditeľ spoločnosti T-Systems Slovakia.

V rámci spolupráce s Košickým samosprávnym krajom chce spoločnosť T-Systems Slovakia vytvárať nové ubytovacie kapacity pre študentov, aktívnejšie spolupracovať s výchovnými poradcami a koordinácia duálneho vzdelávania v regióne. „Naša spoločnosť, rovnako ako mnohé iné, má dlhodobo problém obsadiť voľné pracovné pozície kvalitnou a kvalifikovanou pracovnou silou. Duálne vzdelávanie nám dáva možnosť aktívne sa zúčastniť na vzdelávaní študentov, meniť a upravovať vzdelávacie plány podľa reálnej potreby z praxe. Takto môžeme efektívne ovplyvňovať kvalitu budúcich uchádzačov o zamestnanie a čiastočne pokryť vlastné potreby,” informuje Miroslav Vaško riaditeľ centra vzdelávania spoločnosti T-Systems Slovakia.

Tento vzdelávací systém bol spustený v roku 2013 v spolupráci so Strednou priemyselnou školou elektrotechnickou v Košiciach a Košickým samosprávnym krajom. V aktuálnom školskom roku študuje 71 študentov v troch ročníkoch, podpora vzdelávania je aj jednou z priorít župan Košického samosprávneho kraja. „Je badať, že IT spoločnosti dali tomuto regiónu nový dych a tempom nezaostávame ani za väčšími mestami. Rovnako tak je to aj s ľudským potenciálom. Je preto našou prioritou, aby sme udržali v kraji mladých ľudí a ponúkli im prácu, za ktorou nebudú chcieť vycestovať inam. A to je práve priestor na spoluprácu kraja s firmami,” dodal Rastislav Trnka predseda Košického samosprávneho kraja.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KSK