Premiéra novej inscenácie rozprávky Bábkového divadla Košice O Guľkovi Bambuľkovi už v piatok!


Foto: Premiéra novej inscenácie rozprávky Bábkového divadla Košice O Guľkovi Bambuľkovi už v piatok! Foto: Bábkové divadlo Košice facebook

V roku 2019 si pripomenieme nedožitých sto rokov významnej slovenskej spisovateľky pre deti a mládež, Márie Ďuríčkovej. Toto okrúhle jubileum bolo jedným z dôvodov, ktoré podnietili dramaturgiu Bábkového divadla v Košiciach siahnuť po autorkinej rozprávke O Guľkovi Bombuľkovi. Pôvabný rozprávkový príbeh vznikol v roku 1962 a deti ho dodnes milujú. Je určený práve pre tých najmenších čitateľov a v našom prípade divákov. Hlavná postava v inscenácii je skutočne netypická, pretože je ňou zvedavé klbko vlny, ktoré jedného dňa vypadne z košíka starej mamy a zakotúľa sa na dvor.


Tam sa kamarátske klbko zoznámi so všetkými jeho obyvateľmi. Aj keď téma vychádza z látky blízkej detskej predstavivosti, autor scenára Peter Palik rovinu rozprávača v Ďuríčkovej próze nahradil dvoma hercami. Najlepšou priateľkou Guľka Bombuľka sa stane sliepočka Pipka. No nie všetci z dvora sú naozaj úprimnými priateľmi. Napríklad prefíkaná mačka Líza si brúsi zuby na všetku jeho vlnu a takmer ho pri tom celého rozpára. Guľko Bombuľko so zvieratkami zažije veľa veselých a dobrodružných príhod. Ako to už u Márie Ďuríčkovej býva, tak aj v našej inscenácii príbeh hlavného hrdinu skončí šťastne.

Miesto: Alžbetina 38, Košice
Dátum: 02.02.2018 - 10:00    28.02.2018 - 14:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Bábkové divadlo Košice